2024/05/06

 

„Caritas“ parūpins karšto maisto

„Carito“ atstovai bus tarpininkai organizuojant karšto maisto tiekimo paslaugą. Maistas bus teikiamas tiems pašalpų gavėjams, kuriems ji skiriama nepinigine forma.   
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Rajono Savivaldybės taryboje svarstytas klausimas dėl Socialinių išmokų ir kompensacijų teikimo nepinigine forma tvarkos aprašo pakeitimo. Jame atsirado naujovė dėl maitinimo organizavimo ir karšto maisto tiekimo paslaugos. Tarpininkais organizuojant karšto maisto tiekimą taps vargstantiems padedančios katalikiškos organizacijos „Caritas“ Kupiškio skyrius.

Įsijungė „Caritas“

Dalis socialinių išmokų rajono gyventojams yra skiriama ne pinigine forma. Socialinė pašalpa asmenims bei asmenims, patyrusiems socialinę riziką, gali būti teikiama vardinėmis vertybinėmis kortelėmis. Lėšos pervedamos į parduotuves, kuriose žmonės gali įsigyti maisto produktų, higienos priemonių. Deja, ne paslaptis, kad dalis žmonių, gaunančių socialines pašalpas, ne visada jas naudoja efektyviai ir pagal paskirtį. Todėl tiems, kam skiriama pašalpa nepinigine forma, ji galės būti teikiama organizuojant maitinimą ir tiekiant jiems karštą maistą. Dalį lėšų planuojama pervesti maitinimo įmonėms ir teikti maitinimo paslaugą.

Organizuoti šią paslaugą pasiryžęs „Caritas“. Tarybos posėdyje dalyvavo Savivaldybės Globos ir rūpybos tarybos nare tapusi Kupiškio dekanato „Caritas“ reikalų vedėja Jolita Grigienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video