2024/05/06

 

Ar tikrai Rytų fronte nieko nauja?

Zigmanto Aleksandravičiaus teigimu, naujoji valdžia tęsia buvusiosios kadrų politiką.
Ados Dvarionaitės nuotrauka

Šį pavasarį įvykę savivaldos rinkimai Kupiškiui atnešė ryškią gyvenimo takoskyrą, daug kam netikėtą, neplanuotą. Pasikeitė rajono Tarybos dauguma, Savivaldybės administracija, rajono vadovai. Pasikeitė, nes to norėjo svari dalis rinkėjų. Apie pokyčių būtinybę bene garsiausiai kalbėjo Visuomeninis rinkimų komitetas „Kupiškio kraštą keiskime kartu“.

Praėjus beveik pusmečiui, jau galima mėginti pažvelgti ir įžvelgti ką nors nauja. Ar nauja visada yra gerai ir į gera? Ko galima tikėtis, ko galima linkėti, žvelgiant į šiandienos sprendimus? Ar tuos sprendimus mato visuomenė, kaip ji reaguoja, ar gali vertinti ir siūlyti?.. Tai keli pasvarstymai – „minčių apšilimas“ pradedant pokalbį su Visuomeninio rinkimų komiteto nariu Zigmantu ALEKSANDRAVIČIUMI.

Agitavote ir prisiagitavote. Pokyčiai yra, buvęs meras tapo bedarbiu, naujas meras turi naują vicemerą, yra kitas administracijos direktorius. Keičiasi kadrai, kai kurių biudžetinių įstaigų vadovai, namų fasadai gražėja. Tai geri pokyčiai, nes ryškiai matomi, ko dar galėtume tikėtis per keturis politikos naujokų veiklos mėnesius?

Žodis – fasadas tinka šiuo atveju, kad tik neliktų tai vienintelis pasikeitimas. Vertinant tai, ką dabar matome, girdime, reikia prisiminti mūsų lūkesčius einant į rinkimus. Tikėjomės savivaldoje naujų jaunų žmonių, nesusaistytų partine priklausomybe. Priklausomybė – tai yra paklusnumas, derinimas su partine valdžia, ar galima nupirkti tualetinio popieriaus kultūros įstaigai. Tai yra pataikavimas, lojalumas turint vieną tikslą – parodyti dėkingumą, išsaugoti postą, pareigybę, kurią dovanojo partija. Ar tokių lyderių mums reikia? Mums reikia drąsių ir kūrybingų žmonių, kurie gebėtų iškapstyti savo smegenyse konkurencingų idėjų. Bet tokie žmonės dažniausiai nėra paklusnūs, jų charakteriai nepavaldūs politinėms spalvoms. Taigi, darau išvadą – niekas nepasikeitė. Postai dalijami saviems, anksčiau tai darė Valstiečiai, dabar Socialdemokratai. Jų kadrų politika kieta, negailestinga. Svarstau, kad gali neužtekti visos kadencijos, kol jų rinkimų sąrašas, 30–40 savųjų, bus aprūpinti ir įdarbinti. Uolus partijos kareivis Aurimas Martinka tuo pasirūpins, kuklumas jam svetimas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video