2024/05/17

 

Sveikuolis dalijo patarimus

Kupiškyje viešėjo Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis.
Autorės nuotrauka

Rugpjūčio 12 d. į Kupiškio kultūros centro vitražų salę rinkosi sveiko gyvenimo būdo šalininkai. Padiskutuoti apie tai, kaip gyventi sveikiau, jie galėjo su Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentu, Palangos sveikatos mokyklos įkūrėju Dainiumi Kepeniu.

Neaplenkė ir Kupiškio

D. Kepenis visą praėjusią savaitę lankėsi įvairiuose šalies miestuose, kurie atsiliepė į Lietuvos sveikuolių sąjungos kvietimą susitikti ir įsijungti į rengiamą akciją skambiu pavadinimu „Ruošk roges vasarą“. Ja į sveikuolių gretas raginama įsilieti kuo daugiau žmonių.

Sveikuolių klubo Kupiškio mieste nėra, tačiau sveiku gyvenimo būdu besidominčius žmones buria Laimutis Tilius. Jo iniciatyva svečias mielai priimtas ir mūsų mieste. Nors ir negausiai, tačiau grupelė žmonių susirinko pasiklausyti ilgametę patirtį puoselėjant sveiką gyvenimo būdą turinčio svečio.

D. Kepenis, sulaukęs klausimo, kas yra sveikuolis, visada pabrėžia, jog tai yra žmogus, turintis kūną, sielą ir dvasią. Šioje trejybėje turi vyrauti švarumas, sotumas ir atsparumas. Tam pasiekti reikia trijų svarbių dalykų – tikėjimo, darbo ir laiko.

D. Kepenio teigimu, žmonės mėgsta klausytis paskaitų, užsirašinėti vertingus receptus, bet pamiršta tai, kas svarbiausia: „Sveikatai stiprinti yra septyni svarbiausi darbai: judame, sveikai maitinamės, grūdinamės, medituojame, meldžiamės, atgailaujame, kontroliuojame save.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video