2024/05/17

 

Korėjos pusiasalyje tikisi įrengti naują poilsiavietę

Alizavos seniūnijos seniūnė Raminta Ribokaitė viliasi, kad prie marių pavyks įrengti dar vieną poilsiavietę Korėjos pusiasalyje.
Autorės nuotrauka

Maždaug pusė pamario, marių dalis nuo Kunigiškio kaimo, yra Alizavos seniūnijoje. Jos seniūnei Ramintai Ribokaitei reikia rūpintis pamaryje įrengtomis poilsiavietėmis. Tokių yra trys. Vietiniai, atvykę pailsėti žmonės lankosi ir kitose marių pakrančių vietose. Poilsiautojai ir žvejai mėgsta apsistoti ir vadinamajame Korėjos pusiasalyje. Seniūnė viliasi, kad šioje unikalioje vietoje, primenančioje Uošvės Liežuvį, irgi pavyks įrengti dar vieną poilsio zoną.

Daugiausia priežiūros – vasarą

Pamario poilsiavietėse žmonių karštomis dienomis, o ypač savaitgaliais, netrūksta. „Plėsti paplūdimius pamaryje reikia, poreikis – akivaizdus. Pas mus europinėmis lėšomis yra įrengtos trys poilsiavietės. Dvi – pačioje Palėvenėlėje, viena – tolėliau už kaimo. Jos vasaromis visada pilnos. Būna, kad vietiniams žmonėms čia vietos nebėra“, – kalbėjo seniūnė R. Ribokaitė. Pasak jos, vietiniai žmonės prie marių nueina dažniausiai tik nusimaudyti, stovyklauti čia atvyksta žmonės iš kitų rajono, visos šalies kampelių. Daug žmonių su palapinėmis apsistoja poilsiavietėje, įrengtoje už kaimo.
 
Praėjusią savaitę apsilankius Palėvenėlės kaimo poilsiavietėse jos nustebino švara ir tvarka. Pasak seniūnės, tuo vasaros metu nuolat reikia rūpintis pagal Viešųjų darbų programą įdarbintiems, už socialines pašalpas atidirbantiems žmonėms. „Žiemą nedarome beveik nieko, o vasaros metu čia daug darbo. Reikia nuolat pjauti žolę, tai darome mažiausiai dukart per mėnesį, taip pat renkamos šiukšlės. Pernai buvo perdažyti čia stovintys suoliukai. Išsiverčiame su savais pajėgumais, tik labai norėtųsi, kad patys žmonės elgtųsi kultūringiau“, – kalbėjo seniūnė.

Dėl kaime įrengtų poilsiaviečių seniūnijai rūpesčių mažiau, šalia pastatyti konteineriai, šiukšlės ten metamos. Daugiau bėdų kyla dėl poilsiavietės, įrengtos už kaimo. Daugiausia šiukšlių čia palieka žvejai. Po žiemos į pakrantes, pasak seniūnės, plaukia tonos bambalių, daug jų ir nuskęsta.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video