2024/05/18

 

Centruose bandoma įpūsti gyvybę

Krizių centras Virbališkiuose šiuo metu apgyvendintas.

Pasinaudojant Europos Sąjungos parama, rajone įgyvendintas ne vienas projektas, įkurti keli nauji centrai. Už beveik pusę milijono litų buvusioje Virbališkių mokykloje įrengtas Krizių centras, bet jo veikla iki šiol buvo visiškai apmirusi. Atsirado būtinybė situaciją keisti ir spręsti ką daryti. Naujoji valdžia ėmė svarstyti jį perkelti į miestą, tačiau tada Savivaldybei kas mėnesį reikėtų grąžinti apie pusantro tūkstančio eurų skirtos europinės paramos lėšų. Buvo sudaryta darbo grupė ir parengtas planas centro veiklai atgaivinti. Kol kas jis veikia.
Uoginių Adomo Petrausko muziejaus teritorijoje neseniai išdygo dar vienas – Amatų centras. Pastatas stovi, o kaip įsukti jo veiklą, planuojama tik dabar.


Pagrasinta sankcijomis

Krizių centras veikia jau ketvirtus metus. Europos remiami sumanymai privalo gyvuoti tam tikrą laikotarpį. Kitų metų lapkričio mėnesį šis penkerių metų laiko tarpas baigsis. Tuomet, pasak mero pavaduotojo Aurimo Martinkos, yra planuojama jį perkelti į Kupiškį. Vicemero teigimu, buvusios Virbališkių mokyklos patalpomis jau domėjosi privataus verslo atstovai iš vienos cheminius tyrimus atliekančios laboratorijos. Jie norėtų dalį jų nuomoti. „Buvo, apžiūrėjo, pasiėmė patalpų brėžinius, tačiau kol kas atsakymo neturime, nežinia, ar tai materializuosis“, – kalbėjo mero pavaduotojas.

Uoginių amatų centro veikla dar neįsisiūbuoja.

Autorės nuotraukos

Centrui įkurti buvo investuoti nemenki pinigai, tačiau socialiai pažeidžiamų žmonių, kuriems ištikus krizei čia teikiamos nakvynės ir būtinosios (asmens higienos, buitinės) paslaugos, sulaukta labai mažai. Kalbėdamas apie centro neveiksnumo problemą vicemeras pabrėžė, kad susidėjo keli svarbūs dalykai. Pirmiausia tai, kad jam buvo parinkta netinkama vieta, taip pat neprofesionaliai, nekvalifikuotai organizuota veikla. Nebuvo tinkamai rūpinamasi ir Krizių centro viešinimu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video