2024/05/18

 

Kaimo gyventojai budi naktimis

Juodpėnų gyventoja Rita Liogienė sutinka budėti savo kaime dėl kaimynų saugumo.
Autorės nuotrauka

Adomynės ir Juodpėnų kaimo bendruomenės jau kurį laiką organizuoja naktinius reidus po savo kaimus. Gyventojai kas naktį važinėja automobiliais ir stebi, kas vyksta viešose vietose, daržuose, soduose. Tokių veiksmų paskatino imtis suaktyvėjusios vagystės.

Prieš keletą savaičių dvi Kupiškio rajono kaimo bendruomenės kilo į kovą su vagišiais. Bendruomenių nariai naktimis budėti susibūrė Adomynėje ir Juodpėnuose. Sutemus gyventojai transporto priemonėmis važinėja po šių kaimų teritorijas, stebi, kas vyksta gatvėse, kaimynų kiemuose, ūkininkų valdose.
Tokią veiklą žadama organizuoti tiek, kiek reikės.

Juodpėniečiams šiuo metu svarbu nuo ilgapirščių apsaugoti savo daržus. Šio kaimo bendruomenės tarybos narė Rita Liogienė pasakojo, kad vis atsiranda žmonių, kurie susigundo svetimų daržovių, uogų pasiskinti.

„Gal daugelis atsimena, pernai pas mus plito gaisrai. Jau tuomet nutarėme saugotis nuo gaisrų, – pasakojo pašnekovė. – O dabar vagystės prasidėjo. Adomynėje, berods, traktoriuką pavogė. Mūsų kaime po daržus pradėjo vaikščioti, yra smulkių vagysčių, svetimos mašinos važinėja.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video