2024/04/28

 

Rudilių pastatai – į statybines atliekas

Rudilių laisvalaikio centro remontuoti niekas nebenori. Jį ketinama nugriauti už vieną eurą.
Autorės nuotrauka

Kadaise Rudilių kaimas pelnė gražiausios gyvenvietės vardą visoje Panevėžio apskrityje. O šiandien čia svarstomas klausimas, kur padėti griūvančius ir niekam nebereikalingus pastatus. Kai visas šio krašto jaunimas glaudžiasi Anglijoje, Ispanijoje ir kitose emigrantų pamėgtose valstybėse, tušti liko namai, griūva didžiulis laisvalaikio centro pastatas. Valdžia planuoja juos nugriauti už 1 eurą ir atiduoti kaip statybinį laužą.

Tuščias daugiabutis

Noriūnų seniūnijos duomenimis, Rudilių kaime šiuo metu gyvena apie 500 žmonių. Didžiausią įtaką šios gyvenvietės pokyčiams pastaraisiais metais turėjo emigracija.
„Tikriausiai niekur kitur mūsų rajone nėra tiek emigracijos paliesto krašto, kaip Rudiliai. Girdėjau, kad Ispanijoje visas kaimas – vien rudiliečiai“, – juokauti bandė Noriūnų seniūnas Audronijus Zulonas.

Ir iš tiesų Rudilių gyventojai šeimomis persikraustė į Angliją, Norvegiją, Airiją ir kitas Europos valstybes. Ten galima rasti namus, kur glaudžiasi daug vieno kaimo šeimų.
Ištuštėjus kaimui, nebereikalingi tapo ir kai kurie Rudilių pastai. Noriūnų seniūnas „Kupiškėnų mintims“ parodė vieną daugiabutį namą, kurį planuojama griauti.

Jame jau kuris laikas niekas negyvena. Tušti likę butai pūva, lietaus vandeniui varvant per pastato stogą, trupa sienos, radiatoriai seniai išnešti metalo supirkėjams, balkonuose auga jauni berželiai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video