2024/04/29

 

Vėžių neprišaukė ir šventė

Vėžių gaudymo varžybų laimėtojai „Globavėžiai“.
Autorės nuotrauka

Trečius metus iš eilės surengtas vėžių gaudymo čempionatas atėmė paskutinę viltį, kad Kupiškio mariose dar yra likusių vėžių. Į šių vandens gyvių žūklę praėjusį savaitgalį išsiruošę šešių komandų žvejai sugavo tik aštuonis nariuotakojus. Po tokio laimikio sekmadienio rytą teko ruošti patiekalus iš kitų gėrybių.

Aštuoni vėžiai

Likus porai savaičių iki trečiųjų vėžių gaudymo ir virimo varžybų Kupiškyje kilo panika – pastebėta, kad Lėvens tvenkinyje niekas nebepagauna vėžių. Šių gyvių žūklės laikas prasidėjo liepos 15 dieną.

Dėl tokios situacijos vėžių šventės rengėjai buvo besiūlą atsisakyti tradicinių varžybų. Tačiau nuolatinių čempionato dalyvių tai neišgąsdino ir jie sutiko pasilinksminti ant mūsų marių kranto, kad ir be gardaus laimikio.

Ir iš tiesų visą naktį šėlę krante svečiai savo komandų dalyvių sulaukė beveik tuščiomis. Iš šešių komandų tik vienai pavyko parodyti aštuonis vėžius. Juos šventės organizatoriams pristatė Kupiškio socialinės globos namų žvejų komanda „Globavėžiai“.

„Gaudėme čia vietoje, mūsų masalas buvo silkės. Nedaug pagavome, bet vis šiek tiek – gal vėžiai dar visai ir neišnyko“, – kalbėjo šios komandos nariai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video