2024/04/29

 

Kupiškio apylinkės teisme – naujas teisėjas

Nuo kitos savaitės teisėjas Raimundas Rakauskas imsis nagrinėti kupiškėnų bylas.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Nuo šios savaitės Kupiškio rajono apylinkės teisme dirbti pradėjo naujas teisėjas Raimundas Rakauskas. Trisdešimt vienerių metų vyras trečiadienį kartu su dar aštuoniais teisėjais davė priesaiką Lietuvos prezidentei. Kupiškėnų bylų naujokas žada imtis jau kitą savaitę.

Iš padėjėjo – į teisėjus

R. Rakauskas kilęs iš Molėtų. Mokslus baigė Mykolo Romerio universitete. Čia įgijo teisės bakalauro ir magistro diplomus.

Besimokydamas pradėjo dirbti tuometiniame Teisingumo ministerijos mokymų centre. Šios įstaigos užduotis – mokyti ir tobulinti teisėjų žinias bei įgūdžius. Centras rengia mokymų programas, ruošia seminarus, konferencijas.

„Aišku, šis darbas buvo kitoks. Tačiau mokymų centras dirba glaudžiai bendradarbiaudamas su teismais. Centro darbuotojai privalo žinoti, kaip dirba teisėjai, ko jiems dar trūksta“, – apie savo buvusias pareigas pasakojo R. Rakauskas.

Prieš pustrečių metų jis ir pats pagaliau galėjo įsilieti į tiesioginę teismo veiklą. R. Rakauskas buvo paskirtas į Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo padėjo pareigas. Šiame darbe, anot jo, daugiausia teko dirbti su bylų dokumentais.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video