2024/04/28

 

Puotauti susiruošusioms vagilėms sutrukdė pareigūnai

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kupiškio policijos pareigūnai, pastebėję įtartinai besielgiančią nepilnametę, sulaikė keturias alaus barą apvogusias merginas.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai liepos 24 d. naktį, reaguodami į gautą pranešimą apie triukšmą, Kupiškyje, Maironio g., tamsoje pastebėjo jauną merginą. Pasirodė įtartina, kad nepilnametė mergina viena naktį gatvėje, todėl pareigūnai skubiai apžvelgė aplinką ir pastebėjo, kad mergina kažko lūkuriuoja, o prie netoliese esančio pastato pilna stiklo šukių. Paaiškėjo, kad išdaužtas alaus baro įėjimo durų stiklas ir iš prekybos objekto išnešta įvairių prekių – alkoholio, užkandžių, nealkoholinių gėrimų ir pan. Policininkams priartėjus prie įvykio vietos net keturios merginos leidosi į kojas ir išsiskirstė į skirtingas puses.

Policijos pareigūnai operatyviai patraukė paskui jas ir visas merginas sugavo joms nespėjus atsikratyti vagystės įkalčių.

Paaiškėjo, kad prekėmis iš alaus baro nemokamai paskanauti tikėjosi 21-erių Kupiškio r. gyventoja ir trys nepilnametės – dvi 15-metės ir 14-metė. Merginos sulaikytos, tačiau tai jų nenuramino – viena iš jų, jau pasodinta į tarnybinį policijos automobilį, išdaužė galinių durelių lango stiklą.

Visos merginos pristatytos į Kupiškio rajono policijos komisariatą ir jų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. („Vagystė“), kuri numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Rasa Černauskaitė,

Panevėžio apskrities VPK komunikacijos grupės vyresnioji specialistė

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video