2024/05/15

 

Žaibai mėgsta Palėvenėlę

Nuo žaibo patikimai apsaugo ir automobilis, tik reikia įtraukti anteną, užsidaryti langus ir nesiliesti prie jo metalinių konstrukcijų.
Rasos Čepaitės nuotrauka

Dėl žaibų Kupiškio rajone kasmet kyla gaisrų. Ugniagesiai pastebėjo, kad ši stichija dažniausiai siautėja Palėvenėlėje ir Kupiškio marių apylinkėse. Kaip apsisaugoti nuo perkūnijos, pataria Kupiškio rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkas Raimondas Kurkulis.

Kasmet sukelia gaisrų

Šiais metais Kupiškio ugniagesiai gesinti ugnies vyko 44 kartus. Daugiau nei pusė iškvietimų – tai smulkūs įvykiai: degė šiukšlės, žolė. Tačiau buvo ir didesnės žalos atnešusių incidentų.

Vienas įvykis Šimonių seniūnijoje baigėsi tragedija. Dėl elektros instaliacijos gedimo užsidegė namas, viduje žuvo trys moterys.
Kasmet pasitaiko gaisrų, kai ugnį įžiebia perkūnija. Pernai nuo žaibo užsidegė ūkinis pastatas Girsteikių kaime. 2013 metais dėl tos pačios priežasties liepsnojo elektros pastotė.

Šiais metais, pasak Kupiškio rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovo Raimondo Kurkulio, žaibas dar niekur rajone neįskėlė ugnies. Tačiau labiausiai, anot jo, šis gamtos reiškinys mėgsta trankytis Palėvenėlėje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video