2024/05/15

 

Rajono teisėjas nagrinėja didžiausią elektroninę bylą

Portalas e.teismas.lt apdovanojo aktyviausiai elektronine sistema besinaudojančius teismų atstovus. Tarp jų – ir Kupiškio rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas laikinai einantį Saulių Vanagą.
Nuotrauka iš Teismai.lt

Kupiškio rajono apylinkės teismo teisėjas Saulius Vanagas apdovanotas už didžiausią nagrinėjamą elektroninę bylą. Tokiu būdu sprendžiamas jau pusantrų metų besitęsiantis kupiškėnų skyrybų klausimas. Teisėjas pripažįsta, kad elektroninės bylos – patogesnės ir ekonomiškesnės. Teismų paslaugomis naudotis elektroniniu būdu galima jau antrus metus.

Ilgos skyrybos

Galimybe naudotis teismų paslaugomis elektroniniu būdu suteikia portalas e.teismas.lt. Per metus tokia veiklos naujove pasinaudojo per 23 tūkst. vartotojų. Elektroninės paslaugos pasiteisino, teikiamų dokumentų apimtys auga ir diegiami nauji sprendimai dar labiau palengvina įprastą teismo procesą.

Nežinia, kaip šiuo metu būtų nagrinėjama ir viena gana stambi, 26 tomų civilinė byla Kupiškio rajono apylinkės teisme, jei ne elektroninės paslaugos. Čia jau pusantrų metų sprendžiama rajono gyventojų ištuokos byla.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video