2024/05/19

 

Išmušė atpildo valanda – baseinas bus mieste

Jau dešimt metų Kupiškyje sklando legenda apie sveikatingumo ir sporto kompleksą. Nauja valdžia žada, kad šio komplekso laukti reikės nebeilgai.
Jurgitos Žiukaitės asociatyvi nuotrauka

Ilgus metus Kupiškio konservatoriai buvo tik rajono Tarybos balsas tyruose. Niekas jų nenorėjo girdėti ir svarstant dešimtmečio projektą – sveikatingumo ir sporto komplekso statybą Kupiškyje. Buvusieji valdantieji jam vietą parinko užmiestyje, neklausydami konservatorių maldavimų persigalvoti ir tokį statinį įkurdinti mieste. Dabar viskas apsisuko šimtu aštuoniasdešimt laipsnių – Tarybos atstumtieji diktuoja naujas sąlygas.

Pakeitė projekto vietą

Dar buvusioji valdžia pradėjo projektą dėl sveikatingumo ir sporto komplekso. Jam statyti gautos ir lėšos iš Valstybės investicijų fondo, jos buvo reikalingos sumokėti už visą dokumentaciją ir projektuotojų darbą.

Tačiau planai keičiasi. Paskutiniame Kupiškio rajono tarybos posėdyje rajono meras Dainius Bardauskas kartu su savo koalicija rajono Taryboje pasiūlė balsuoti dėl investicijų projekto „Sveikatingumo ir sporto kompleksas Kupiškio mieste“ rengimo įgyvendinimo.

Jo esmė, kad tas pats parengtas projektas būtų ne prie marių, kaip buvo planuota, o miesto centre – K. Šimonio gatvėje, šalia P. Mažylio ir K. Šimonio gatvių sankryžos. Paprašyta pavesti Savivaldybės administracijai šioje teritorijoje suformuoti žemės sklypą, reikalingą sveikatingumo ir sporto kompleksui statyti. Tai pat reikės atlikti projektavimo ir darbų užsakovo funkcijas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video