2024/05/17

 

Šakas deginti galima tik per šventes

Kupiškio seniūnijos seniūnas laukia leidimo sudeginti pakelėse gulinčias medžio atliekas.
Autorės nuotrauka

Jei nenorite gauti baudos už šakų, žabų deginimą, suruoškite šventę ir užkurkite laužą. Kitu metu taip atsikračius medienos atliekų gresia piniginės baudos.
Dėl šakų ir žabų vargsta ir rajono seniūnai.

Išvežti pinigų nėra

„Kupiškėnų minčių“ redakciją pasiekė skaitytojų skundas dėl kelio į Gindvilių kaimą šalikelėse styrančių nukirstų žabų krūvų. Esą nuo rudens palikti karklų ir kitų menkaverčių krūmų stiebai jau susipynę su naujais ūgliais ir gadina visą kraštovaizdį.

Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas patikino, kad jam žinoma ši problema. Kol kas sutvarkyti kelio į Gindvilius pakeles nėra galimybės. Pinigų paliktiems žabams išvežti į biologiškai skaidžių (žaliųjų) atliekų surinkimo aikštelę Didžiagraščių kaime nėra, o ir vietos ten ne per daugiausia.

Šakas siūloma susirinkti ir drožlių gamintojams. Bet šie, pasak pašnekovo, nenori menkavertės, nekaloringos medienos atliekų.
Žabus būtų galima sudeginti vietoje, bet tai draudžia aplinkosaugos įstatymai.

„Tokia pakelių problema ne tik prie Gindvilių – žabų likę ir Paketuriuose, Pyragiuose bei kitose seniūnijose. Geresnę, kūrenti tinkamą medieną susirinko gyventojai, o šakos tebeguli. Joms išvežti pinigų neturime, – aiškino seniūnas. – Patogiausia būtų atliekas sudeginti, bet neleidžia aplinkosaugininkai. Girdėjau, kad Panevėžio rajone vienas seniūnas taip pasielgęs gavo baudą.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video