2024/05/19

 

Pienių festivaliui – prioritetinio Lietuvos renginio statusas

Į „Pienių medaus“ šventę susirinko apie 200 dalyvių.
Autorės nuotrauka

Jau devynioliktą kartą Skapiškyje nuaidėjo Pienių festivalis. Aštuntą kartą ši šventė skirta jaunimo ir vaikų teatrams. Žiūrovų ir dalyvių čia netrūko. Šiam renginiui didžiulį dėmesį parodė ir Lietuvos Vyriausybė – Kultūros ministerija skapiškėnų festivalį įtraukė į ateinančių trejų metų Lietuvos prioritetinių renginių sąrašą.

Sulėkė „Aukso paukštės“ laimėtojai

Kaip ir kasmet, gegužę Skapiškyje pražysta Pienių festivalis. Šiais metais surengtas „Pienių medus“, skirtas jaunimo ir vaikų teatrams. Šventėje dalyvavo apie 200 vaidintojų.
„Į šventę atvyko daug įvairių kolektyvų, ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos. Dalis jų, kaip ir mūsų Skapiškio („Stebulė“, „Ku-kū“), mėgėjiški teatrai. Jų vadovai galbūt savo kolektyvus laiko ir aukštesnio lygio, nes visi jie yra pelnę „Aukso paukštės“ apdovanojimus“, – sakė renginio organizatorė, Skapiškio kultūros namų režisierė Vita Vadoklytė.

Mėgėjiški teatrai atvyko iš Klaipėdos, Ignalinos, Vilniaus ir net iš Suvalkų (Lenkija). Kalbintų kolektyvų nariai džiaugėsi nebe pirmą kartą dalyvaujantys Skapiškyje ir čia visada smagiai leidžiantys laiką.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video