2024/04/25

 

Bedarbio statuso pokyčiai

Bedarbiai sulaukė dar vienos lengvatos. Atsisakę jiems siūlomo tinkamo darbo nebepraras bedarbio statuso.
Ingridos Nagrockienės asociatyvi nuotrauka

Darbo birža nebegali atimti bedarbio statuso iš asmenų, kurie atsisako jiems siūlomos darbo vietos. Tokią nuostatą įtvirtino šių metų balandžio 24 dieną socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, pasirašiusi įsakymą dėl Darbo rinkos stebėsenos sąlygų ir tvarkos aprašo pakeitimo.

Siūlo nesureikšminti

Panevėžio teritorinės darbo biržos direktorius Viktoras Trofimovas sakė, kad to aprašo pakeitimo nereikėtų labai sureikšminti. Jei žmonės nori darbo, tai ir kreipiasi į darbo biržą. Kitokių motyvų bedarbis nepasako. Ar leidimas atsisakyti siūlomo tinkamo darbo sukels tam tikrą sumaištį, gal reikėtų pasiteirauti darbdavių. „Ir iki šiol bedarbiai nebūdavo iškart braukiami iš darbo biržos sąrašų, jei atsisakydavo jiems siūlyto darbo. Jie paprastai gauna po kelis pasiūlymus ir gali rinktis. Bedarbio statuso netenka tik piktybiškai keletą kartų iš eilės atsisakę darbdavių pasiūlymų bedarbiai. Lietuvoje stinga darbo jėgos ir darbo birža nusiteikusi tarpininkauti, kad ir darbo neturintis žmogus, ir verslininkas rastų patį geriausią sprendimą“, – teigė pašnekovas.

Pasak Panevėžio teritorinės darbo biržos Kupiškio skyriaus vedėjos pavaduotojos Laimos Vaitiekūnienės, pagal iki šiol galiojusį Darbo rinkos stebėsenos sąlygų ir tvarkos aprašą, be kitų priežasčių, bedarbio statuso žmogus galėjo netekti, kai atsisakydavo siūlomo tinkamo darbo. Iš viso buvo 14 priežasčių, dėl kurių netenkama bedarbio statuso.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video