2024/03/28

 

Krizių centras – buvusios valdžios klaida?

Kupiškio krizių centre jau antri metai niekas negyvena.
Autorės nuotrauka

Jau antri metai Kupiškio krizių centre negyveno nė vienas nelaimėlis. Virbališkiuose įkurta įstaiga per toli nuo rajono centro, o žmonės linkę mieliau pagalbos prašyti artimųjų, giminių. Nauja rajono valdžia jau svarsto, ar nereikėtų Krizių centro perkelti arčiau – į miestą. Juk į šį projektą tiek investuota, o be to, Europos remiami sumanymai privalo gyvuoti tam tikrą laikotarpį.

Dideli projekto planai

Pasinaudojus Europos Sąjungos parama už beveik pusę milijono litų buvusioje Virbališkių mokykloje įrengtas Krizių centras. Projekto įgyvendinimo metu atlikta 232,04 kv. m patalpų rekonstrukcija, įsigyta socialinėms paslaugoms teikti reikalinga įranga, baldai, buitinė technika.

Planuota čia teikti nakvynės ir būtinąsias paslaugas (asmens higienos, buitines) asmenims ištikus krizei. Skubi pagalba ir laikinas prieglobstis turėjo būti siūlomas buitinį smurtą patyrusiems asmenims, našlaičiams, neturintiems būsto, asmenims su vaikais sugrįžusiems iš įkalinimo vietų, asmenims su nepilnamečiais vaikais, nukentėjusiems nuo stichinių nelaimių, prekybos žmonėmis aukoms.

Rengiant projektą buvo numatyta, kad per metus tokia parama bus teikiama 60–80 socialiai pažeidžiamų žmonių. O vienu metu įsteigtame Krizių centre socialines paslaugas galės gauti iki 10 žmonių.
Nežinia, ar pastarąjį lankytojų skaičių iš viso pavyko pasiekti nuo 2010 metų, kai buvo oficialiai atidarytas šis Krizių centras.

Niekas nenori į centrą

Kupiškio socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotojos Danutos Balkevičienės duomenimis, nei pernai, nei šiemet Kupiškio krizių centre gyventojų laikinai apgyvendinta nebuvo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video