2024/04/16

 

Daugiavaikei motinai savas vargas nebuvo sunkus

Prezidentė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo ir Kupiškio rajono daugiavaikę motiną Julę Slizapienę.
Roberto Dačkaus nuotrauka

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo Juodpėnų gyventoją Julę Slizapienę. Šešias dukras ir sūnų užauginusi motina yra viena iš 47 moterų, kurios šiemet paskelbtos vertos didžiulės pagarbos už dorai išauklėtus vaikus. Pati juodpėnietė džiaugiasi Prezidentės dėmesiu ir teigia, kad auginti vaikus jai nebuvo vargas.

Apdovanota kupiškėnė

Artėjant Motinos dienai Lietuvos Respublikos Prezidentė D. Grybauskaitė pasveikino ir ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo daugiavaikes motinas. Šiais metais pagerbtos 47 mamos, išauginusios ir gerai išauklėjusioms septynis ir daugiau vaikų.

„Gausių Lietuvos šeimų mamos – pasiaukojimo ir prasmingo gyvenimo pavyzdys. Augindamos būrį darbščių ir sąžiningų piliečių, jos padeda Lietuvai ir toliau išlikti augančia valstybe. Daugiavaikėmis motinomis didžiuojasi vaikai, anūkai ir proanūkiai, taip pat visa Lietuva“, – į susitikimą pakviestoms motinoms sakė Prezidentė.

Šie žodžiai buvo skirti ir vienai Kupiškio rajono gyventojai – J. Slizapienei iš Juodpėnų kaimo. Ją į renginį sostinėje atlydėjo jauniausia dukra Živilė iš visų 7 moters vaikų.

„Vaikai džiaugiasi šiuo apdovanojimu, tik ne visi jie galėjo mane lydėti pas Prezidentę – juk darbo diena, reikia į darbus“, – po apdovanojimų „Kupiškėnų mintims“ apie kelionę į Vilnių pasakojo J. Slizapienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video