2024/04/20

 

Sukilo prieš nepilnamečių rūkymą

Nuo gegužės 1 d. rūkantys ir turintys cigarečių nepilnamečiai bus baudžiami administracine tvarka.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Seimas balandžio 21 d. pritarė Tabako kontrolės įstatymo pataisoms, kuriomis įtvirtino draudimą nepilnamečiams rūkyti ir turėti tabako gaminių. Tabako gaminiams priskirtos ir elektroninės cigaretės.

Už nusižengimus gresia 14–28 eurų bauda. Už jaunesnius nei 16 m. asmenis ją turės sumokėti tėvai. Už pakartotinius nusižengimus bauda sieks nuo 28 iki 86 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.
Priimtos pataisos įsigalios nuo gegužės 1 d. Kaip jas vertina visuomenė?

Laukia sunkus darbas

Virgilijus Žilinskas, Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius, tvirtino, kad Tabako kontrolės įstatymo pataisos džiugina. Tačiau kol kas yra daug nežinomybės, kaip ir kas fiksuos tuos nepilnamečių nusižengimus draudimui rūkyti. Ar tik policija šį faktą galės fiksuoti, ar bus tai daryti įpareigotos ir kitos institucijos ar pareigūnai. „Kalbėsime, tarsimės su policija, Vaiko teisių apsaugos skyriumi, kad būtų nepažeistos vaikų teisės. Šiuo metu kol kas dar negaliu pasakyti, kaip bus realiai įgyvendinamas šis įstatymas.

Reikia gerai pasukti galvas, kad tas draudimas duotų apčiuopiamos naudos, kad dėl to mažėtų rūkančių mokinių. Ne paslaptis, kad tarp nepilnamečių yra daug turinčių šį žalingą įprotį. Kalbėsimės apie įstatymo naujovę su visais mokiniais, jų tėvais. Informuosime, kokios sankcijos gresia, jei nesilaikys draudimo rūkyti ir turėti tabako gaminių. Pradžia bus sunki. Gal rudenį jau turėsime patirties ir galėsime ja pasidalyti ir su kitais“, – kalbėjo gimnazijos direktorius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video