2024/04/18

 

Žinias konkurse demonstravo jaunieji miško bičiuliai

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijoje vyko Kupiškio rajono jaunųjų miško bičiulių šventė-konkursas „Drebulė“. 
Autorės nuotrauka

Balandžio 24 d. į Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnaziją suvažiavo rajono ugdymo įstaigų jaunųjų miško bičiulių būrelių nariai. Kaip ir kiekvieną pavasarį, jau 19 kartą surengta jaunųjų miško bičiulių šventė-konkursas. Šiais metais jis buvo skirtas drebulei.

Veikla – prasminga

Rajono jaunųjų miško bičiulių sambūris vienija daugiau kaip 270 moksleivių iš 15 būrelių. Visų jų tikslas – ne tik įgyti elementarių žinių apie mišką, pažinti gyvosios gamtos dėsnius, bet ir skleisti miškosaugos idėjas savo mokyklose, bendruomenėse, kelti ekologinę kultūrą, pilietiškumą saugant ir atkuriant miškus, globojant jų augaliją, gyvūniją.

Dalyvaudami būrelių veikloje, vasaros stovyklose jaunieji miško bičiuliai įgyja įvairių žinių. Ko išmoko, kokios patirties įgijo, jie ir pademonstruoja kasmetinėje šventėje-konkurse. „Tęsiame tradiciją susipažinti su įvairių mūsų rajono ir visos šalies miškuose vyraujančių medžių rūšimis ir šiais metais konkursą paskyrėme drebulei“, – pasakojo rajono jaunųjų miško bičiulių sambūrio koordinatorius Virginijus Stapulionis. Ankstesniuose konkursuose buvo kalbama apie eglę, pušį, ąžuolą, uosį, beržą.

Sveikino svečiai

Pirmiausiai gausiai susirinkę mokiniai sudainavo jaunųjų miško bičiulių himną. Moksleivius pasveikino gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas. Jis pabrėžė, kad Lietuva pirmauja tarp daugelio šalių rūpindamasi savo miškais, o savo veikla prie to aktyviai prisideda ir jaunieji miško bičiuliai. V. Žilinskas linkėjo, kad graži bičiulystė su gamta neišblėstų ir toliau.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video