2024/04/18

 

Ir merui, ir darbdaviams rūpi Kupiškis

Noriūniečio Vladislovo Šateikos nupintais kaimiškais krepšiais Zigmantas Aleksandravičius yra apdovanojęs ministrus, mokslininkus, dabar tokį gavo ir rajono meras Dainius Bardauskas.
Domo Jurjono nuotrauka

Rajono meras Dainius Bardauskas, prieš rinkimus žadėjęs dėl aktualiausių reikalų tartis su visuomene, tikėtina, pripažįsta, kad darbdaviai yra reikšminga visuomenės dalis.

Praėjusią savaitę Kupiškio darbdavių klubo pakviestas meras susitiko su verslo įmonių vadovais ir aptarė daugelį kupiškėnų gyvenimo aktualijų. Ne tik aptarė, bet ir sutarė dėl kai kurių konkrečių darbų ir tolimesnio bendradarbiavimo.

Jausti gyvenimo pulsą, kad būtų galima kurti racionalius veiklos planus ir efektyviai dirbti – tokią užduotį kelia ir verslas, ir valdžia, o jų bendradarbiavimas didele dalimi nulemia visuomenės gyvenimo kokybę.

„Bendradarbiavimas prasideda nuo bendravimo“, – taip teigia Kupiškio darbdavių klubo prezidentas Zigmantas Aleksandravičius, motyvuodamas tokį greitą po savivaldos rinkimų naujojo rajono vadovo pakvietimą pasikalbėti.
Darbdavių klubo nariai iš anksto aptarė pokalbio tematiką: kas galėtų būti aktualiausia visai bendruomenei, kokie darbų prioritetai, kaip verslininkai galėtų prisidėti įgyvendinant Savivaldybės iniciatyvas?

Z. Aleksandravičiaus teigimu, kai kurios kupiškėnų problemos seniai bado akis, bet jų sprendimas niekaip nepajuda iš vietos. Viena iš jų – visiškai nugyventa Kupiškio autobusų stotis, daugiau tokių Lietuvoje gal jau ir nebėra, būtina pagaliau apsispręsti dėl rekonstrukcijos ar dėl naujo pastato statybos. Kitas laukiantis darbas – išsvajotasis baseinas. Kiek dėl jo diskutuota, surengta net visuomenės apklausa, kuri pademonstravo daugumos piliečių nuomonę, nesutampančią su valdžios planais, taigi gal dabar sprendimus vertėtų koreguoti?

Susirinkimo dalyviai sutartinai nubalsavo, kad baseiną derėtų statyti tik mieste, kad jis pirmiausia turi tarnauti kupiškėnams, o ne sportininkams ar turistams, kurie nežinia iš kur ir dėl ko turi suplūsti į Kupiškį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video