2024/04/25

 

Įkurtuves planuoja birželį

Įkurtuves naujuose Subačiaus senelių namuose planuojama švęsti birželio mėnesį.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Jau dvejus metus Kupiškio socialinių paslaugų centro padalinio – Subačiaus senelių namų gyventojai glaudžiasi Kupiškio ligoninės pastate. Planuojama, kad į naujai pastatytus senelių namus Subačiuje bus persikelta birželio mėnesį. Čia galės apsigyventi 30 senyvo amžiaus žmonių ir suaugę neįgalūs asmenys. Apie jų priėmimo į šią įstaigą tvarką kalbėjomės su Kupiškio socialinių paslaugų centro direktore Aldona Ražauskiene.

Kelsis vasarą

Pasak vadovės, šiuo metu visi Subačiaus senelių namų statybos darbai jau baigti.
„Statybinė dalis jau užbaigta, įvyko konkursai dėl reikalingų baldų pirkimo, dabar vyksta jų gamyba. Tikimės įkurtuves atšvęsti vasarą, kai pastatų statybos ir įrengimo darbus priims atitinkamos komisijos, tada ir pradėsime gyventi įkurtuvių rūpesčiais. Naujuose senelių namuose bus erdvūs ir patogūs kambariai gyventojams bei darbuotojams, taip pat gražiai sutvarkyta aplinka“, – kalbėjo A. Ražauskienė.

Kaip patekti į senelių namus

Šiuo metu senelių namuose gyvena 30 senyvo amžiaus žmonių ir suaugusių neįgalių asmenų. „Šis skaičius yra pastovus. Dėl patekimo į įstaigą yra sudaryta eilė. Naują gyventoją priimame tik tada, kai asmuo išeina į Anapilį. Nuo naujųjų metų priėmėme penkis naujus gyventojus, eilėje šiuo metu laukia trys. Žmonės labai domisi, kada kelsimės į Subačių, yra pageidaujančių būtent ten gyventi. Išgirstu ir tokių klausimų, ar tiesa, kad už gyvenimą naujuosiuose namuose reikės mokėti dvigubai“, – kalbėjo Kupiškio socialinių paslaugų centro direktorė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video