2024/04/16

 

Mokyklų valgyklas paliko keli virėjai

Jau nuo pirmadienio Kupiškio rajono mokyklų valgyklose šeimininkaus įmonė „Pontem“.
Autorės nuotrauka

Nuo pirmadienio Kupiškio rajono mokinius maitins UAB „Pontem“. Konkursą maitinimo paslaugai teikti laimėjusi įmonė žadėjo, kad niekas dėl to nepasikeis. Tačiau darbą jau palieka ne vienos rajono mokyklos valgyklos darbuotojas.

Nepatiko pokalbis

Kupiškio rajono valdžios sprendimu, mokyklų maitinimas perduotas privatininkams. Neseniai konkursą tokiai paslaugai teikti laimėjo UAB „Pontem“ ir pasirašė sutartį su rajono Savivaldybe ateinančius trejus metus dirbti mūsų švietimo įstaigų valgyklose.
Pirmadienį įmonė pradės savo darbą. Jau dabar ieškoma naujų vyr. virėjų, virėjų, virtuvės darbuotojų Kupiškyje, Rudiliuose, Salamiestyje, Skapiškyje, Antašavoje. Šių mokyklų valgyklų darbuotojai nusprendė išeiti iš darbo.

„Mes valgykloje dirbome dviese ir abi išeiname. Turėjome 2 etatus, o mums pasiūlė 1,5. Galbūt būtume ir tokiu krūviu dirbę, bet nepatiko pats pokalbis su UAB „Pontem“ atstovais“, – sakė Rudilių Jono Laužiko pagrindinės mokyklos valgyklos darbuotoja Jūratė Šulskienė.

Pasak pašnekovės, nauji maitinimo paslaugos teikėjai ne kartą su ja ir kolege bendravo, bet šių netenkino būsimos darbo sąlygos. Esą iš pradžių buvo visai kitokie pažadai.
„Nežinau, ar jau rado naujus darbuotojus į mūsų vietą. Atlyginimas vyr. virėjui buvo pasiūlytas 330 eurų, panašiai kaip ir anksčiau. Mes praprasto darbo nebijome, bedarbės tikrai nebūsime – susirasime naują vietą“, – sakė mokyklos virėja ir teigė, kad savu noru tikrai neišeis, nes būtų nesąžininga jos atžvilgiu – moteris lauks atleidimo.

Pasak pašnekovės, nepatenkinti ne tik jos mokyklos darbuotojai – naujų darbdavių sąlygos esą netinka ir kitoms mokykloms.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video