2024/04/26

 

Tarybos skerspjūvis

Pirmosios naujos kadencijos Savivaldybės tarybos darbo akimirkos. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir kitų partijų atstovai užėmė opozicijai skirtas vietas.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Praėjusią savaitę prisiekė dirbti kupiškėnų labui naujos kadencijos 25 narių Savivaldybės taryba. Tarp šių politikų yra ir senbuvių, ir naujokų. Skirtingos ne tik jų politinės pažiūros, bet ir išsilavinimas, gyvenimo patirtis, turtinė padėtis.
Kas yra kas, pažvelkime į išrinktuosius Tarybos narius iš arčiau.


Politinė patirtis

Daugiau kaip pusė šios Savivaldybės tarybos narių yra seni politikos vilkai, nors kartą buvę išrinkti į rajono Tarybą. Didžiausią šio darbo patirtį yra sukaupęs valstiečių atstovas Leonas Apšega, Tarybos nario mandatą turintis nuo 1995 metų, ir buvęs konservatorius, šiuo metu visuomeninio rinkimų komiteto „Kupiškio kraštą keiskime kartu“ narys Valentinas Beinoris. Jis į Tarybą yra renkamas nuo 1997 metų.
Be pertraukų nuo 2000 metų rajono Tarybos mandatą turi valstiečių atstovas Jonas Jarutis.

Tris kadencijas Taryboje yra dirbęs konservatorius Ričerdas Kriovė.
Rajono meras Dainius Bardauskas Tarybos nariu, kaip konservatorių atstovas, yra buvęs 1997–2000 m. ir 2011–2015 m.
Į naujos kadencijos Savivaldybės tarybą yra išrinkta dešimt politikų, kurie šioje Taryboje dirbo ir praėjusią kadenciją.

Iš dvidešimt penkių 2015–2019 metų Savivaldybės tarybos kadencijos narių pirmą kartą mandatą gavo tik devyni. Tai Vilija Morkūnaitė (visuomeninis rinkimų komitetas „Kupiškio kraštą keiskime kartu“), Danas Baronas (Partija „Tvarka ir teisingumas“), Algirdas Valiušis (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Lina Kaušakienė (Lietuvos socialdemokratų partija), Gaila Matulytė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Zigmas Paulauskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Algirdas Gasiūnas (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Saulius Dugnas (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai) ir Žilvinas Aukštikalnis (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga). Tiesa, pastarasis politikas du kartus buvo gavęs Tarybos nario mandatą, bet dėl nesuderinamumo su einamomis Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigomis jo atsisakė. Tik kojas spėjo apšilti praėjusios kadencijos Savivaldybės taryboje Modestas Puišė (Darbo partija). Taip pat gana trumpai joje dirbo ir Aurimas Martinka (Lietuvos socialdemokratų partija).

Taigi galima daryti išvadą, kad naujoji mūsų Taryba nėra visiškai nepatyrusi ir šimtu procentų atsinaujinusi. Joje pakito tik jėgų pusiausvyra.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video