2024/03/28

 

Vaikų dirbtuvėlėse tvyro įkurtuvių nuotaika

Naująsias dirbtuvėles gražino ir mažieji kupiškėnai, ir jų mamos.
Autorės nuotrauka

„Kupiškėnų mintys“ neseniai rašė apie iniciatyvą Kupiškyje įkurti kūrybines vaikų dirbtuvėles, kuriose tėvai su savo atžalomis galėtų įdomiai ir turiningai leisti laisvalaikį. Nenaudojamą parapijos pastatą jaunoms šeimoms pasiūlė dekanas Mindaugas Kučinskas. Atlikus čia remontą, mamos rinkosi į talką.

Planuoja veiklą

Kūrybinių dirbtuvėlių sumanytoja kupiškėnė Vilma Anikanovienė, paskelbusi apie šią idėją socialiniame tinkle „Facebook“, greitai sulaukė Kupiškio mamų palaikymo.

Dirbtuvėlėse planuojama plėtoti įvairiapusišką meninę veiklą – mokyti vaikus kurti rankdarbius, lipdyti iš molio, piešti, žaisti. Čia ketinama rengti ir susitikimus su psichologu, logopedu ar tiesiog pašnekesius dalijantis patirtimi apie vaikų auklėjimą. Svarbiausia, pasak idėjos sumanytojos V. Anikanovienės, yra bendravimas tarpusavyje. Jo labiausiai trūksta darželių nelankantiems mažiesiems kupiškėnams.

Virė darbas

Po remonto pirmiausia reikėjo išvalyti dulkes, iššveisti visus kampus. Todėl praėjusią savaitę, nešinos šluostėmis, šepečiais, kibirėliais ir kitomis valymo priemonėmis, aktyvios mamos skubėjo į netoli klebonijos stovintį pastatą. Dirbtuvėlėms skirti du kambariai, virtuvėlė, yra dušas, tualetas.

Dekanas M. Kučinkas pasakojo, kad viename kambaryje sutvarkytos lubos, virtuvėlėje perdažytos sienos, įvestas vanduo. Statybininkai dar dirba – planuojama įvesti šildymo sistemą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video