2024/03/28

 

Policijos pareigūnai dalyvavo miškasodžio talkoje

Miškasodis Šimonių girininkijos Miškinėlių miške.
Autorės nuotrauka

Atšilus orams, prasideda didžiausias ir atsakingiausias miškininkų darbas – miško sodinimas. Balandžio 17 dieną į miškasodžio talką Šimonių girininkijoje, Miškinėlių miške, rinkosi Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Biržų, Pasvalio, Rokiškio, Panevėžio, Kupiškio rajonų bei Panevėžio miesto komisariatų pareigūnai. Iš viso drauge su miškininkais jie pasodino beveik 3,5 tūkst. eglaičių ir kelis šimtus berželių.

Talkininkų – daugiau nei 50

Nors penktadienį gąsdino lietus, popiet oras pasitaisė. Darbuojantis ir saulė pasirodė. Talkai vadovavo Šimonių girininkijos girininkas Genadijus Smirnovas. Pasiskirstę po du, talkos dalyviai sodino eglaites. Apie 50 policijos pareigūnų iš visos apskrities kartu su Kupiškio miškų urėdijos miškininkais per daugiau nei valandą 1,3 hektarų plote pasodino apie tris su puse tūkstančio eglaičių. Vėliau dalis kito ploto (apie 0,5 ha) apsodinta ir beržo sodinukais. Šis miškasodis pareigūnams – jau ne pirmasis. Mintis organizuoti talkas kilo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Egidijui Lapinskui. „Miško sodinimo talkos vyksta jau ne vienerius metus, buvome susirinkę ir praėjusiais metais. Komisariatai jas organizuodavo atskirai, nutarėme į vieną vietą suburti visus padalinius. Tai proga kolektyvui pabūti drauge, kartu atlikti gerą darbą“, – kalbėjo E. Lapinskas. Pasak Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko, policijos pareigūnus ir miškininkus sieja glaudus bendradarbiavimas drauge aiškinant miško vagystes, kitus nusižengimus.

Kupiškio rajono policijos komisariato į talką atskubėjo jo viršininkas Gintautas Misiūnas, Viešosios policijos skyriaus vadovas Linas Dovydėnas, Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Darius Totoris ir Kelių policijos grupės vyresnioji specialistė Žavinta Gudėnaitė. „Miškasodyje dalyvaujame jau antrus metus, pernai mišką sodinome Panevėžio rajone, šiais metais talką nuspręsta surengti Kupiškyje. Pagalbos kreipėmės į urėdiją, jie aprūpino darbo įrankiais, o mes – tik talkos dalyviai, darbo jėga“, – kalbėjo G. Misiūnas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video