2024/03/29

 

Ligoninės laboratorija sulaukė įkurtuvių

„Medicina practica“ laboratorijos Kupiškio padalinio atidarymo juostelę perkirpo šios įmonės vadovas Svajūnas Barakauskas ir Kupiškio ligoninės direktorė Roma Ramanauskienė.
Autorės nuotrauka

Nuo balandžio Kupiškio ligoninėje jau veikia atnaujinta medicininių tyrimų laboratorija. Praėjusį antradienį, balandžio 14 d., Kupiškio ligoninėje surengtas iškilmingas jos atidarymas. Medikams, susirinkusiems ligoninės aktų salėje, apie nuveiktus darbus, atliekamus tyrimus papasakojo Kupiškio ligoninės laboratorinių tyrimų patalpas išsinuomojusios įmonės „Medicina practica“ vadovas Svajūnas Barakauskas.

Pusmečio pokyčiai

Susirinkusiesiems parodytos skaidrės, kokia ši laboratorija buvo prieš remontą ir kokia yra dabar.

Kupiškio ligoninės direktorė Roma Ramanauskienė teigė, kad šiuolaikinė medicina negali apsieiti be tyrimų. Jie padeda tiksliau diagnozuoti ligas ir parinkti tinkamą gydymą, taip pat apskritai leidžia įvertinti žmogaus organizmo būklę. Kiekvienas gydytojas, patikrinęs pacientą, siunčia jį išsitirti kraują, šlapimą ir atlikti kitokių tyrimų. Tad labai svarbu, kad juos atliekantys specialistai būtų aukštos kvalifikacijos ir turėtų geras darbo sąlygas, būtų aprūpinti šiuolaikiška aparatūra. Tam reikia nemažai lėšų. Ligoninė šiuo metu nebuvo pajėgi atnaujinti laboratoriją. Visuomenės sveikatos specialistai jau nebenorėjo išduoti jai higienos paso. Taigi buvo apsispręsta šias paslaugas pirkti. „Savo darbą perleidome įmonei „Medicina practica“. Jau dvi savaites džiaugiamės atnaujinta laboratorija, kad ten dirba mūsų buvę darbuotojai. Yra ir naujas šios laboratorijos vadybininko etatas. Šias pareigas eina kupiškėnė Eligija Baltušytė, Sveikatos mokslų universitete įgijusi medicininės ir veterinarinės biochemijos specialybę“, – kalbėjo ligoninės vadovė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video