2024/05/03

 

Varguoliai lauk – kelią elitui

Neseniai pirmasis Savivaldybės aukštas buvo suremontuotas.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Kadenciją baigiantis Kupiškio rajono meras paskutinį savo šeimininkavimo mėnesį Savivaldybėje nusprendė naujai valdžiai įtaisyti išskirtinius kaimynus. Rajono Tarybai jis siūlė pirmajame Savivaldybės pastato aukšte leisti įsikurti Kupiškio rajono vietos veiklos (VVG) grupei, kuriai pats jau dvejus metus vadovauja. Žinia, iš čia neseniai buvo iškraustytas Socialinės paramos skyrius. Kad ir labai būtų keista, galiausiai tuščios likusios patalpos pripažintos Savivaldybei nebereikalingomis.

Tušti, todėl nereikalingi

Kupiškio rajono valdžia nuolat girdi Socialinės paramos skyriaus lankytojų skundus dėl nepatogių skyriaus patalpų. Antrame aukšte įsikūrusius reikalingus specialistus itin sunku pasiekti neįgaliems ir pagyvenusiems gyventojams.
Rajono politikai guodžia, kad reikia kada nors įrengti liftą, keliantį į Socialinės paramos skyrių. Tuo tarpu mūsų valdžia galvoja, kam panaudoti patalpas Savivaldybės pastate, iš kurių išsikėlė Socialinės paramos skyrius.

Neseniai pirmasis Savivaldybės aukštas buvo suremontuotas. Čia dabar glaudžiasi metrikacijos skyrius, Kupiškio seniūnija, savivaldybės gydytojas. Tušti liko du minėto aukšto kabinetai.

Todėl kovo 5 dieną susibūrė Nekilnojamųjų daiktų (išskyrus gyvenamuosius), nematerialiojo ir ilgalaikio materialiojo turto – kilnojamųjų daiktų, kurių vieneto likutinė vertė 50 tūkst. litų ir didesnė, pripažinimo nereikalingu arba netinkamu (negalimu) naudoti komisija (Algirdas Navickas, Valentinas Beinoris, Zita Karaliūnienė) ir paskelbė 39,46 kv. metrus užimančias patalpas nereikalingu Savivaldybės poreikiams turtu. Jo likutinė vertė – 1 027,93 eurai.

Nereikalingų patalpų būklę komisija įvardijo patenkinama. Tačiau ne tai jai davė priežastį nuo Savivaldybės atskirti du laisvus kabinetus.
„Kabinetai buvo tiesiog tušti. Remontas čia vykdytas nebuvo, tačiau patalpos buvo tuščios ir tik dėl to leidome jas pakelbti nereikalingu turtu“, – minėtos komisijos sprendimą komentavo vienas jos narių V. Beinoris.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video