2024/04/19

 

Mokyklų virėjus tikisi išlydėti be išeitinių

Likus kelioms dienoms iki sutarties su maisto paslaugos teikėju pasirašymo savo nuomonę dėl rajono mokinių maitinimo pareiškė ir mokyklų direktoriai.
Autorės nuotrauka

Jau porą metų Kupiškio rajono mokyklos pratinamos prie minties, kad jų valgyklas reikės perduoti į verslininkų rankas. Esą tai rajonui padės sutaupyti dideles pinigų sumas. Dėl ekonomiškumo siūloma ir mokyklų direktoriams įkalbėti valgyklų darbuotojus savu noru palikti dabartines pareigas. Aišku, darbo vieta jų laukia naujoje įmonėje, tačiau tada nereikės mokėti išeitinių išmokų.

Tikslas – sutaupyti

Į naująją Kupiškio rajono tarybą išrinkta Jaunimo centro direktorė savo noru paliko buvusią darbo vietą ir gavo išeitinę išmoką. Išeitines išmokas gaus ir kadenciją baigiantys Tarybos nariai, meras, vicemeras, Savivaldybės administracijos direktorius.
Tik štai minimalų atlyginimą gaunantiems Kupiškio rajono mokyklų valgyklų darbuotojams tokios paramos valdžia nenori dalyti. Esą, perniek nueis visas valgyklų reorganizacijos tikslas – sutaupyti rajono biudžeto lėšas.

Jau porą metų mūsų valdžia bando įteigti, kad maitinti rajono mokinius iš savo biudžeto yra neekonomiška. Daug taupiau yra samdyti maitinimo paslaugas.
Taip jau padarė ne vienas šalies rajonas. Jų pavyzdžiais domėjosi ir mūsų politikai, tačiau diskusijos dėl šio sprendimo nenutyla iki šiol.

Kalbos yra kalbos, o kadenciją baigiančios valdžios įsuktas procesas jau gerokai pajudėjo. Baigiantis kovo mėnesiui įvyko viešasis pirkimų konkursas dėl maitinimo paslaugos teikimo Kupiškio rajono mokyklose. Jį laimėjo UAB „Pontem“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video