2024/05/08

 

Aludė prie namų – nei ramybės, nei tvarkos

Kupiškėnai, gyvenantys prie Maironio gatvėje veikiančio alaus baro, skundžiasi dėl nuolatinio triukšmo ir netvarkos.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Redakciją pasiekė susirūpinusios Maironio gatvės gyventojos pagalbos šauksmas dėl netoliese jos namų veikiančio alaus baro lankytojų nuolat keliamo triukšmo. Pasak kupiškėnės, ji ir kaimynai seniai nebegali ramiai gyventi dėl chuliganiško klientų elgesio, teršiamos aplinkos.

Triukšmas – kasdien

Prisistatyti nepanorusi moteris tvirtino vardo ir pavardės negalinti sakyti, nes bijo dėl savo saugumo. „Man ir langus gali išdaužyti, ir namus padegti, – tvirtino kupiškėnė. – Gyvenu čia daugiau nei 20 metų, o kai atsidarė baras, visi kaimynai ramybės neturime, esame pasipiktinę dėl nuolatinio triukšmo ir baisaus baro lankytojų elgesio.“

Verslininko Alfonso Vaitiekūno įkurtas baras (Maironio gatvė 4) veikia seniai. Pasak moters, vos jam atsidarius, bėdos ir prasidėjo. „Baras atidaromas 7 valandą iš ryto, bet klientai rinktis prie jo durų pradeda gerokai anksčiau. Jie šūkauja, keikiasi, visas tas bjaurias kalbas nuolat girdėti tenka. Net šlapinasi lauke. O jei bandai ką pasakyti – dar iškolioja. Visur pilna primėtyta cigarečių nuorūkų. Kiemo niekas nevalo, aplinkos neprižiūri, barmenės turbūt tik viduje išsišluoja“, – skundėsi moteris. O nuorūkos, pasak moters, dažnai ir į jos namų kiemą atskrenda.

Kupiškėnės teigimu, ant žemės primėtytas cigarečių nuorūkas ateina ir susirenka paaugliai ir už aludės ar netoliese jos namų taip pat kelia triukšmą, rūko. „Man jie grasino namus padegti, jei barsiuosi. Jaunimo grupelės saugo, kol iš baro vyresni vyrai išeis, ir iš jų rūkyti prašinėja, gal ir išgerti“, – teigė pašnekovė.
Netoli miesto centro einančios gatvelės gyventoja tikino, kad neblaivūs iš aludės išėję asmenys net jos namų duris yra laužę.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video