2024/03/29

 

Vyriausybė regionų plėtrą ragina planuoti racionaliai

Kupiškyje viešėjęs premjeras Algirdas Butkevičius kalbėjo apie 2014–2020 metų Europos Sąjungos paramos galimybes regionams.
Autorės nuotrauka

2014–2020 metų Europos Sąjungos parama Lietuvai gali būti paskutinį kartą tokia didelė. Mat pasiekus 75 proc. bendrojo vidaus produkto lygį vienam gyventojui ji mažėja. Todėl natūraliai kyla klausimas, iš ko gyvensime vėliau – ar iš Europos pašalpų, ar susikursime savo ekonomiškai stiprią valstybę. Apie tai mąstyti ir diskutuoti Panevėžio regiono vadovus bei gyventojus pakvietė į Kupiškį antradienį atvykusi Vyriausybės delegacija.

Už naudingas investicijas

Kupiškėnus ir jų kaimynus iš Biržų, Rokiškio, Panevėžio rajonų į susitikimą pakvietė Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis ir ūkio ministras Evaldas Gustas. Apie dabartinę šalies bei regionų situaciją kalbėjo, ateities perspektyvas bandė aptarti VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius, Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas ir Kupiškio, Biržų, Rokiškio rajonų merai.

Apskritojo stalo konferencijos pasirinkta tema „Naujas ES finansinis laikotarpis regionams – esame kartu atsakingi už investicijų sėkmę“. Visi pranešėjai didžiausią dėmesį skyrė regionams ir mažesniųjų miestelių perspektyvoms pasinaudoti Europos pagalba kuriant savo patrauklumą verslui, investicijoms, didinant darbo vietas ir keliant darbuotojų kvalifikaciją.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video