2024/04/26

 

Elektros prekes reikia rinktis atidžiau

Parduotuvėje „Techasas“ pinigai pirkėjai Neringai už netikusią prekę buvo grąžinti.
Autorės nuotrauka

Vartotojų teisės dabar suteikia daug laisvės pirkėjams – jie nekokybišką ar nepatikusią prekę gali atnešti nors ir po kelių mėnesių. Perkant elektros prekes reikėtų būti atidesniems, mat šiai daiktų grupei galioja kitos taisyklės.

Netiko modulis

Į „Kupiškėnų minčių“ redakciją kreipėsi skaitytoja Neringa (pavardės viešinti nenorėjo). Moteris pasiskundė, kad jai nepavyksta susitarti su Kupiškyje veikiančios parduotuvės „Techasas“ vedėja Dalia Dranseikiene. Esą konfliktas tarp pirkėjos ir pardavėjos kilo tuomet, kai Neringa norėjo grąžinti netikusį nusipirktą televizoriaus priedėlio modulį.
„Nusipirkome televizoriaus modulį. Tą pačią dieną sutarėme pranešti, jei netiks. Po kelių dienų nuvykome ir į parduotuvę, nes prekė netiko – televizorius su juo nieko nerodė. Kvietėme ir meistrą pažiūrėti, bet buvo tik televizoriaus garsas, o nieko jis nerodė“, – sakė su preke į parduotuvę grįžusi pašnekovė.
Tačiau jai, pasak Neringos, buvo paaiškinta, kad jau praėjo 14 dienų terminas ir prekės priimti nebegalima.

„Piktina pardavėjos elgesys, siuntinėja mus – tai vieną dieną ateikite, tai kitą. Šiandien vėl paskirtas susitikimas, pažadėjo paimti mums netikusią prekę“, – pasakojo pašnekovė.
Be to, moteris abejojo parduotuvės darbuotojos kompetencija – neva paprašius tam tikros informacijos, pardavėja jos negalėjo suteikti.
„Pati esu aptarnavimo srities darbuotoja ir žinau, kad reikia gerbti klientą, padėti jam. Šios parduotuvės lygis mano akimis krito“, – kalbėjo Neringa.

Grąžino nesilaikydami taisyklių

Parduotuvės „Techasas“ vedėja D. Dranseikienė prisiminė Neringos papasakotą situaciją. Pasak jos, visą šį konfliktą gaubė įtampa ir pirkėjo nepakantumas.
„Per metus pasitaiko pora tokių pirkėjų, kurie viską aiškinasi šaukdami, kritikuoja. Nesusipratimų būna ir daugiau, bet viską galima išspręsti gražiuoju, negąsdinant įvairiomis institucijomis ir nevadinant baisiais žodžiais“, – sakė vedėja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video