2024/04/19

 

Kupiškėnų svajonės pradžia – baseino statyba pajudėjo!

Nueinanti į istoriją senoji valdžia tesėjo savo pažadą kupiškėnams.

Antradienį į Kupiškį užsukęs Premjeras ne tik dalyvavo apskritojo stalo konferencijoje apie naują ES finansinį laikotarpį regionams, bet ir atliko svarbią misiją – lankėsi prie Kupiškio marių ir ten iškilmingai užkasė kapsulę ateities kartoms jau pradedamame įrengti sveikatingumo komplekse. Taigi, po ilgų svarstymų, diskusijų pagaliau prasidėjo realūs darbai, o naujajai valdžiai reikės juos tęsti.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Kupiškyje atliko svarbią misiją.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Tikimasi, kad pastato kontūrai iš žemės pasimatys jau gegužės pabaigoje. Dabar vyksta požeminės dalies kasimo darbai. Kadangi būsimasis pastatas turi ypatingo statinio kategoriją, tai jo statybos darbus atliks kvalifikuota konkursą laimėjusi latvių kompanija „Statom Par Nieko“.

Pasak šios statybų bendrovės vadovo Janio Rainio, tokios paskirties kompleksą jie statė Ventspilyje. „Patirties turime, darbus tikimės atlikti laiku. Kol kas didžiausia problema paviršiniai vandenys. Dar neiškasus nė metro pradeda sunktis į baseino teritoriją vanduo, todėl reikėjo tiesti specialią dangą, kuri neleis gruntiniams vandenims paplauti pamatų“, – sakė pašnekovas.

Statybos jau vilioja ne tik smalsuolius, bet ir ilgapirščius, nes lauke sudėtos brangios statybinės medžiagos. Didžiausias rūpestis – apsauga, nes pastatytos kameros šios teritorijos neaprėpia, todėl planuojama samdyti sargus.
Beje, vėliau darbo gali tikėtis ir daugiau nekvalifikuotų darbuotojų, nes vasaros pradžioje laukia aplinkos tvarkymo darbai.

Ūkio ministro E. Gusto teigimu, administruodama ES investicijas, Ūkio ministerija laikosi pagrindinių ES struktūrinių fondų investavimo principų: investavimo supaprastinimo, skaidrumo, investicijų kokybės ir efektyvumo didinimo, regionų augimo skatinimo.

„Naujuoju 2014–2020 m. ES struktūrinių investicijų laikotarpiu daugiausia dėmesio ir paramos žadama skirti mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų (MTEPI) (326,112 mln. eurų), smulkiojo ir vidutinio verslo (531,453 mln. eurų) sritims, pramonės įmonių energetiniam efektyvumui (25,194 mln. eurų), gamtos ir kultūros objektų žinomumui (35,029 mln. eurų) ir žmogiškųjų išteklių kompetencijai (106,863 mln. eurų) didinti“, – teigė E. Gustas.

Darbai pagaliau pajudėjo.
Jurgitos Žiukaitės nuotraukos

Didžioji dalis Ūkio ministerijos planuojamų 2014–2020 m. ES struktūrinių fondų investicijų prisidės prie verslo konkurencingumo skatinimo regionuose. Be minėtos „Regio Invest LT+“ priemonės, regionų įmonės galės pasinaudoti priemone „DPT pramonei LT+“, kurios tikslas – skatinti tradicinės pramonės transformaciją, diegiant pramonės inovatyvumą.

Belieka tik tikėtis, kad MTEPI, „Regio Invest LT+“, „DPT pramonei LT“ padės mūsų rajonui atsigauti ir išlipti iš duobės.

——-
Autorius: Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video