2024/05/04

 

Daugiabučių renovacija – gyventojų bėdos ir lūkesčiai

Renovacijos darbai Gedimino gatvės 28 numeriu pažymėtame name tik prasidėjo. Jo gyventojai žada stebėti ir kontroliuoti statybininkų darbą.
Autorės nuotrauka

Daugiabučių atnaujinimas prasidėjo senokai. Renovacijos darbai po truputį juda į priekį. Mieste matyti vis daugiau atnaujinamų namų, prie kurių pluša statybininkai. Atėjus pavasariui, antrasis renovacijos etapas turi įsibėgėti, tačiau dėl atliekamų darbų kokybės pasigirsta įvairiausių kupiškėnų nuomonių. Pasidomėjome, kaip vyksta planuoti darbai.

Žada kontroliuoti statybininkus

Praėjusią savaitę prie Gedimino gatvės 28 namo pastatyti pastoliai. Renovacijos darbai čia jau prasidėjo. Pačiame miesto centre stovinčiame name tėra keturi butai, kuriuose gyvena vos trys gyventojai. Pasak vienos jų, Aušros Puntuzienės, nors dėl renovacijos gyventojus reikėjo įkalbinėti, tačiau vis dėlto buvo nuspręsta jai ryžtis.

Nedideliame 49 kv. m būste gyvenanti moteris pasakojo, kad už šildymą jiems reikia mokėti kone brangiausiai visame mieste. Šildymo per vasarį sąskaita yra daugiau nei 94 eurai. Labiausiai kelia nerimą ne tik didžiulės pinigų sumos, bet ir tai, kad butuose šalta. „Kai tuo domėjomės, mums aiškino, kad name blogai paskirstoma šiluma. Namas senas, statytas 1963 metais. Labai prasta ir stogo būklė, stogas kiauras, tada į butą atkeliauja ir pelėsis. Ketinome stogą tvarkyti patys, tačiau name mažai gyventojų, todėl tai kainuotų labai brangiai, – pasakojo A. Puntuzienė. – Renovacijai dėl stogo labiausiai ir ryžomės. Žinoma, tikimės, kad bus šilčiau. Jei ir mokėsime daug, svarbu, kad būtų šilta.“

Kaip ir daugelyje atnaujinamų daugiabučių, taip ir čia ketinama atlikti fasado sienų, stogo šiltinimo darbus, pakeisti butų, laiptinės ir rūsio langus, pertvarkyti šilumos punktą, pakeisti šildymo sistemos vamzdynus, pertvarkyti ventiliacijos sistemą, pakeisti šildymo bei individualios šilumos apskaitos prietaisus butuose. Pasak A. Puntuzienės, bendra renovacijos darbų sąmata butui, kuriame ji gyvena, siekia 4 tūkst. 708 eurus (16 tūkst. 258 litų). „Rinkomės brangesnį variantą, nes nutarėme, kad butuose reikia keisti ir radiatorius“, – kalbėjo namo gyventoja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video