2024/04/19

 

Pasitikusi 25-ąjį jubiliejų, skaičiuos naujus dešimtmečius

Kupiškio technologijos ir verslo mokykla minėjo 25 metų veiklos jubiliejų.
Autorės nuotrauka

1990 metų kovo 20-ąją buvo įkurta Kupiškio žemės ūkio mokykla. Nuo 2001 metų ji vadinasi Kupiškio technologijos ir verslo mokykla. Praėjusį penktadienį ši profesinio mokymo įstaiga paminėjo gražią veiklos sukaktį – 25-erių metų jubiliejų. Nuo ankstaus ryto čia netilo šventinis šurmulys. Mokyklos aktų salėje surengtame iškilmingame minėjime liejosi sveikinimo kalbos, linkėjimai, netrūko staigmenų.

Mokyklos veikla

Į jubiliejinio gimtadienio paminėjimo iškilmes po šv. Mišių Kupiškio bažnyčioje sugužėjo nemažas būrys dabartinių ir buvusių mokyklos pedagogų, darbuotojų, dabar čia besimokančių moksleivių. Mokyklos 25-mečio minėjimas pradėtas visiems kartu sugiedojus Lietuvos himną. Tylos minute pagerbti į Anapilį išėję mokyklos darbuotojai ir mokiniai.

„Kiekvienos mokyklos istorija susideda iš šimtų ir tūkstančių mažesnių istorijų, kurias rašė ir teberašo buvę ir dabartiniai mokiniai ir mokytojai. Džiugu, kad visa tai, ką šiandien turime, yra sukurta mūsų pačių – darbuotojų ir mokinių rankomis“, – kalbėjo renginio vedėja Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos projektų vadovė Simona Stanelytė. Buvo demonstruojamos archyvinės nuotraukos, kuriose atspindėta, kaip mokykla atrodė anksčiau ir kokia tapo dabar, kaip tobulėjo ir keitėsi jos materialinė bazė, darbuotojų kolektyvas, tradicijos, renginiai.

25-ąjį įkūrimo gimtadienį mininčios Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos bendruomenę sveikino profesinio mokymo įstaigos direktorė Lina Kaušakienė. Ji pabrėžė, kad mokyklos veiklos pradžia ypatinga tuo, kad ji sutampa su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo data, taip pat su Pasauline žemės diena. Apibūdindama mokyklą, L. Kaušakienė kalbėjo, kad šiandien, pasitelkdama šiuolaikinius mokymo metodus ir priemones, profesinio ugdymo įstaiga teikia profesinį ir bendrąjį vidurinį išsilavinimą, vykdo tęstinį profesinį mokymą ir kvalifikacijos kėlimą. Iš viso mokykla turi licenciją mokyti 111 formaliojo profesinio mokymo programų, iš jų – 43 pagrindinio profesinio mokymo ir 68 darbo rinkos profesinio mokymo programas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video