2024/04/25

 

Politinės vestuvės pagal būsimąją valdžią

Kokį rajono Tarybos partnerį pasirinks daugiausia mandatų laimėjusi konservatorių partija, gali paaiškėti netrukus.
Valio Staburo nuotrauka

Priešingybės traukia – taip būtų galima pasakyti apie rinkimuose daugiausiai Kupiškio rajono tarybos mandatų laimėjusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų planus jungtis su socialdemokratų partija ir sudaryti valdančiųjų koaliciją. Pasak konservatorių lyderio Dainiaus Bardausko, šį sprendimą lėmė nusižiūrėtų partnerių rinkimų rezultatai. Tačiau pašnekovas neatmeta galimybės savo koaliciją plėsti ir bendraudamas su kitais būsimaisiais Tarybos nariais.

Piršlybos su socialdemokratais

Tiesiogiai kupiškėnų išrinktas būsimasis rajono meras D. Bardauskas tvirtino, kad ateinančius ketverius metus vadovausianti valdžia po truputį dėliojama. Ko gero, jau kitą savaitę bus galima sužinoti, kokios partijos mūsų rajono Taryboje taps valdančiomis, kas pasidalys vicemero, administracijos direktoriaus, pavaduotojo bei kitus politinio pasitikėjimo postus.

O kol kas rajono konservatorių pirmininkas prasitarė, jog jų partija greičiausiai jungsis su socialdemokratais. Mat šie per savivaldos rinkimus pelnė nemažai mandatų (penkis).
„Kalbamės su visomis partijomis, kurios gavo Tarybos mandatus. Į koaliciją kol kas svarstome kviesti socialdemokratus. Nors neatmetame galimybės jungtis ir su kitais – plėsti valdančiųjų koaliciją“, – sakė D. Bardauskas.

Paklaustas, ar Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir socialdemokratų partijos ideologijos nesikirs, pašnekovas teigė, jog tokiame mažame rajone, kaip Kupiškis, turėtų būti viena idealogija – dirbti savo kraštui. Be to, pasak D. Bardausko, abi šios partijos yra tradicinės ir galima tikėtis gerų bendradarbiavimo perspektyvų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video