2024/05/18

 

Karalienės šunys – korgiai

Korgių veislės šunys Lietuvoje auginami jau 14 metų.
Autorės nuotrauka

Valų korgiai pembrukai – mėgstamiausi Didžiosios Britanijos karalienės šunys. Į Lietuvą ši veislė atkeliavo prieš 14 metų ir labai išpopuliarėjo. Kilmingus korgius sutikome Subačiaus miestelyje – Saulės Rudzinskienės kieme. Jos šunys ne vienos parodos čempionai.

Augina čempionus

Apie Saulės auginamų korgių nuopelnus šiandien liudija tvarkingai sudėtos taurės. Šeimininkė juokiasi, kad jei jos šunys suprastų savo titulus, tai moteris su jais visai nesusikalbėtų.

Septynerių metų patinas Rozmarinas ir metais jaunesnė kalytė Ursula – įvairių Lietuvos ir užsienio parodų nugalėtojai. Daugiausia nuopelnų jie gavo už savo išpuoselėtą išvaizdą.
„Seniau dažnai veždavau juos į varžybas, dabar tai jau naminiai šunys – niekur nebedalyvaujame. Kalytės laukia operacija, kad šie šunys nesiveistų kaime“, – sakė pašnekovė.

Du kilmingus šunis jai parūpino dukra Livija, gyvenanti Vilniuje. Jos garbei mama savo Rozmariną vadina Livuku.
Pati Livija Zizevskė – Vilniaus šunų mylėtojų bendrijos pirmininkė, tarptautinės kategorijos šunų varžybų teisėja. Ji pirmoji Lietuvoje ėmė veisti valų korgius pembrukus. Juos atsivežė iš Lenkijos. Šiuo metu mūsų šalyje šios veislės šunų jau gana daug.

„Anglijos karalienė labai mėgo šituos šunis už draugiškumą ir atsidavimą. Dabar, kiek žinau, karalienės rūmuose nebėra šitų keturkojų. Mat jie gana savarankiški ir užsispyrę – mėgsta prigulti kur papuola ir dažnai kliūva vaikštantiems žmonėms“, – apie korgius pasakojo subatėnė.

Užsispyrę šeimos nariai

Ir jos pačios šunys – itin principingi šeimos nariai. Net ir mūsų pašnekovei reikėjo griežtu žodžiu raminti savo gražuolius, kad šie papozuotų fotografuojant. O S. Rudzinskienės vyras šių šunų net namo parvaryti neįstengia.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


Šampūnas šunims

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video