2024/04/19

 

Ligoninės laboratorija laukia įkurtuvių

Ligoninės tyrimų laboratorija atnaujinta neatpažįstamai.
Autorės nuotrauka

Kupiškio ligoninės laboratorinių tyrimų patalpas išsinuomojusi įmonė „Medicina practica“ jau baigia jas neatpažįstamai suremontuoti. Po truputį perkama ir nauja, pati pažangiausia aparatūra. Prognozuojama, kad po tokių pokyčių tyrimai Kupiškio ligoninei atpigs per pusę, ir ji galės sutaupyti. Tik dar reikia sulaukti viešojo konkurso dėl tyrimų paslaugos ir jo laimėtojo. Jei pasiseks „Medicina practica“, jos vadovas Svajūnas Barakauskas darbą žada pradėti nuo balandžio.

Baigia remontą

Kai rajono gyventojai dažnai penimi pažadais, o tikrų rezultatų reikia laukti metų metus, kartais ir visai nesulaukti, Kupiškio ligoninės laboratorijos remontas iš pradžių taip pat atrodė tolima vizija. Tačiau dar praeitų metų pabaigoje su laboratoriją išsinuomojusios įmonės „Medicina practica“ direktoriumi aptarti pažadai jau dabar virsta realybe.
Šiandien 100 kvadratinių metrų patalpos pasikeitusios neatpažįstamai. Iš 25 sovietinių metų palikimo neliko nė kruopelytės – laboratorija šviesi, moderni ir jauki.

„Remontas jau eina į pabaigą. Darbo buvo tikrai daug, net daugiau nei galėjome numanyti. Vien grindų ir sienų lygumas per visas patalpas skyrėsi nuo 7 iki 10 cm. O tvarkingoje tyrimų laboratorijoje turi būti idealios sąlygos“, – sakė tvarkomą laboratoriją aprodęs įmonės „Medicina practica“ vadovas S. Barakauskas.

Dabar visos patalpos atitiks higienos normas. Čia stovės nauji baldai ir moderniausia įranga. Įmonė jau įsigijo pažangiausią bendro kraujo tyrimo aparatą, kuris šeimos gydytojui padės dar išsamiau išanalizuoti paciento būklę. Nupirktas ir biocheminis analizatorius, rodysiąs visą kraujo biochemiją: fermentus, hormonus ir t. t. Artimiausiu metu žadama atsivežti ir šlapimo analizatorių. Bus įvestas internetas ir viskas kompiuterizuota.

„Visi šie aparatai visiškai automatizuoti, kad žmogaus ranka kuo mažiau įsikištų į darbą ir tyrimai būtų dar tikslesni. Mūsų siekis ir yra, kad kupiškėnai vietoje ir be didelės įtampos galėtų tirti savo sveikatą“, – sakė direktorius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video