2024/05/18

 

Mero rinkimai – charizma, staigmenos ir atsakomybės našta

Kupiškėnams nepavyko iškart išsirinkti mero. Į antrąjį rinkimų turą pateko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos kandidatas Dainius Bardauskas, surinkęs 42,16 proc. rinkėjų balsų, ir dabartinis meras, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Jonas Jarutis, gavęs 19,54 proc. rinkėjų balsų. Pakartotiniai mero rinkimai vyks kovo 15 d.

Abiejų varžovų pasiteiravome, kaip jie vertina savo pasiektą poziciją, ko tikisi iš būsimos kovos?

Dainius Bardauskas.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

D. Bardauskas sakė, kad po bemiegės nakties savijauta nekokia. Jaučiąs jau ir pečius užgulusios atsakomybės svorį. Kodėl tiek daug žmonių balsavo už jį, nežinąs. Gal tikisi iš jo radikalių permainų. „Man toks rezultatas staigmena. Maniau, kad mero rinkimuose vyks apylygė kova. Rungtis antrajame rinkimų ture esu pasiruošęs. Kaip dėliosis šio turo rinkimų rezultatai, sunku pasakyti. Galutinį rezultatą lems ir rinkėjų aktyvumas. Manau, kad tik mūsų elektorato balsų gali nepakakti. Pirmame ture juk mane palaikė ir kiti rinkėjai. Žinau tik tiek, kad kiekvieną varžovą reikia vertinti rimtai.

Naujam merui, manau, bus nelengva dirbti susiformavus bet kokiai Tarybos daugumai. Priešininkai patyrę. Taigi reikės laviruoti, veikti diplomatiškai“, – dalijosi savo įžvalgomis konservatorių kandidatas į mero postą.

Jonas Jarutis.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Pasak J. Jaručio, sunku pasakyti, kodėl jam nepavyko išlaikyti lyderio pozicijų. Gal lėmė ir kažkokie subjektyvūs faktoriai. „Daug metų esame valdžioje. Žmonės jau nori pokyčių. Mero rinkimų rezultatai, manau, dėsningi. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai mums jau daug metų lipo ant kulnų. Na, šįkart ir užlipo. Lėmė gal ir kitokia mano varžovo, kaip žmogaus, charizma.

Antrajam rinkimų turui pasiruošęs. Žadu nepasiduoti ir garbingai kovoti iki galo. Kitaip elgtis būtų nesąžininga savo rinkėjų atžvilgiu. Atvirai sakant, to varžovo ir tikėjausi. Tik neprognozavome, kad tarp mūsų bus toks didelis rinkėjų balsų atotrūkis. Pagal konservatorių gautų vietų skaičių Taryboje, tai dėsningas rezultatas. Manau, kad išrinktojo mero darbo sėkmę lems būsimi partneriai, nes nė viena politinė jėga negavo didesnės persvaros renkant Savivaldybės tarybą“, – kalbėjo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į mero postą.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video