2024/04/19

 

Kelininkų rūpestis nuvylė Virbališkių gyventojus

Įvertinti kelininkų darbo Virbališkiuose buvo iškviesti ir aplinkosaugos specialistai.
Autorės nuotrauka

Virbališkių gyventoja Danutė Kazimiera Sokienė vieną dieną neteko amo, kai po savo langais išvydo nugenėtas prieš keturis dešimtmečius sodintas tujas. Taip jos žaliąją tvorą sutvarkė kelininkai, kuriems didžiuliai medžiai pasirodė kliūtis saugiam eismui.
Nugenėta ir daugiau šio kaimo želdinių. Tačiau juos sodinę žmonės neskuba dėkoti už tokią pagalbą, anot jų, geriau kelininkai taip rūpestingai valytų kelius žiemą.

Aplinkos pažeidimo nėra

Praėjusią savaitę į redakciją kreipėsi Virbališkių kaimo gyventoja D. K. Sokienė. Moteris skundėsi, kad prie jos namų buvo negailestingai nugenėtos itin senos ir aukštos tujos. Esą neįspėję šeimininkų jų šakas nupjaustė kelininkai.

Pagalbos dėl šios problemos moteris paprašė ir aplinkos apsaugos specialistų. Todėl kartu su Panevėžio regiono aplinkos apsaugos Kupiškio rajono agentūros vedėja Vita Stančikiene nuvykome apžiūrėti susidariusios situacijos.

Atvykus į Virbališkius kelininkai dirbo netoli D. K. Sokienės namų – genėjo šalia kitos sodybos augančius krūmus, medžius. Tuo tarpu pasiskundusios gyventojos kiemas jau buvo sutvarkytas – pusplikiais kamienais stovėjo didžiulės tujos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video