2024/05/19

 

Valstybės atkūrimo dieną – filmo apie partizanus premjera

„Miško broliai“ pristatė įvairią Lietuvos partizanų ginkluotę.
Autorės nuotrauka

Valstybės atkūrimo diena paminėta įvairiuose rajono kampeliuose. Vasario 16-ąją, pirmadienį, šios dienos minėjimas Kupiškyje prasidėjo valstybinės vėliavos pakėlimo ceremonija Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje. Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje šv. Mišias už Lietuvos valstybę ir jos žmones aukojo Panevėžio vyskupas Lionginas Virbalas. Vėliau buvo persikelta į Kupiškio kultūros centrą. Jo kieme šurmuliavo klubo iš Ukmergės „Miško broliai“ nariai. Didžiojoje salėje parodytas naujas dokumentinis vaidybinis filmas apie Salamiesčio krašto partizanus – „Partizanų vadas Albinas Tindžiulis-Dėdė“.

Pakelta vėliava

Šaltą rytmetį į centrinę miesto aikštę susirinkusius kupiškėnus sveikindama režisierė Vilija Morkūnaitė kalbėjo: „Vasario 16-osios nutarimas, paskelbęs pasauliui lietuvių tautos ryžtą, valią atkurti nepriklausomą valstybę yra ir bus svarbiausias moderniosios Lietuvos istorijos įvykis. Šiandien mes stovime čia, kad paliudytume, jog nepamiršome savo istorijos, kalbos ir kultūros. Šiandien – mūsų laikas, mūsų galimybės – kurti, keisti, tobulinti. Darykime tai su dėmesiu žmogui ir meile savo tėvynei.“
Rajono Savivaldybės meras Jonas Jarutis perdavė mūsų kaimynų iš Latvijos, Rėzeknės rajono, sveikinimus ir priminė, kad Vasario 16-ąją švenčiame jau 97 kartą. „Ant Vasario 16-osios laisvės aukuro dedame savo išmintį, tikėjimą, net gyvybę. Kviečiu minint šią šventę pabaigti tai, ką pradėjo 20 iškilių žmonių – mokytis gyventi oriai“, – kalbėjo rajono vadovas.

Seimo nario Ričardo Sargūno sveikinimus perdavė ir jo vardu kupiškėnus sveikino Modestas Puišė.
Kasmet rajono mokyklos švenčiant valstybines šventes sugalvoja įvairias akcijas, renginius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video