2024/04/26

 

Rungėsi ne tik Kanapinis su Lašininiu

Motociklininkų pasivažinėjimas ant ledo.

Praėjusį sekmadienį, vasario 15 d., prie Kupiškio marių burzgė motociklai, aidėjo muzika, į saulėtą padangę kilo laužo dūmai, nosį kuteno kepamų blynų kvapas, tarp šventės dalyvių sukiojosi velniai, raganos, čigonaitės, garniai, dalgį iškėlusi šmirinėjo giltinė. Taip nuotaikingai tądien kupiškėnai ir svečiai iš įvairių Lietuvos kampelių paminėjo Užgavėnes, o motociklų sporto entuziastai išbandė ir Kupiškio marių ledo storį.

Iš visos Lietuvos

Tokią žiemos pabaigos šventę jau nebe pirmą kartą kupiškėnams surengė techninių sporto šakų entuziastas kupiškėnas Virginijus Gaidimauskas. Jam talkino Kupiškio kultūros centras, Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centras.

Rungėsi keturračiai.
Autorės nuotraukos

Pasak V. Gaidimausko, šiemet Lietuvoje beveik niekur nebėra ledo. O Kupiškio marios užšalusios. „Ledo storis siekia apie 22 cm. Todėl sulaukėme norinčių pasivažinėti ledu iš įvairių šalies kampelių: Biržų, Jonavos, Kauno, Kelmės, Kybartų, Pabradės, Pasvalio, Panevėžio, Šilutės ir Kupiškio. Šiemet ant marių leidome važinėti tik motociklams. Pernai ledu važinėjo ir automobiliai.

Šventę techninių sporto šakų atstovams rengiu nebe pirmi metai. Anksčiau žiūrovai sportininkų meistriškumą galėjo stebėti stadione prie piliakalnio. Pernai ir šiemet – ant ledo. Stadione nelygus pagrindas, nebėra pašalo. Automobiliams ir motociklams būtų buvę labai nesaugu važiuoti“, – sakė pašnekovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video