2024/05/07

 

Palmirai Briedienei – 65

Muzikos mokytoja, chorvedė Palmira Briedienė (Navickaitė) gimė 1950 m. vasario 27 d. Griciūnuose.

Būsimoji mokytoja mokėsi Didžprūdžių pradinėje, Didžprūdėlių aštuonmetėje mokykloje. 1968 m. baigusi tuometinę Kupiškio V. Rekašiaus vidurinę mokyklą, 1969–1973 m. mokėsi Panevėžio J. Švedo humanitarinėje muzikos mokykloje. Vėliau 5 metus chorinį dirigavimą neakivaizdžiai studijavo Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetuose.

P. Briedienė nuo 1973 m. dirbo Biržų vaikų muzikos mokyklos mokytoja, chorų ir ansamblių vadove. Kupiškėnų enciklopedijos duomenimis, mokytoja su jaunių choru dalyvavo respublikinėje (1975 m.), Lietuvos mažojoje (1993 m.), Pasaulio lietuvių dainų šventėse (1994, 1998, 2003 m.). Mokytojos suburti vokaliniai ansambliai yra daugelio „Dainų dainelės“ respublikinių konkursų laureatai.

P. Briedienė vadovavo įvairių įstaigų moterų ir vyrų ansambliams, dirigavo Biržų, Kupiškio, Pasvalio ir Panevėžio rajonų dainų šventėse.
Kad dukra domėtųsi muzika, labai norėjęs tėtis, dainininkas, šviesus žmogus. Jis nupirkęs ir pianiną – kaip linkėjimą gyventi su muzika. Tą pianiną atvežęs ir į Panevėžį, visą laiką domėjęsis dukters mokslais, važinėjęs į tėvų susirinkimus. Palmira – ne tik gabi muzikai, bet ir, anot to meto reikalavimų, turėjo chorvedei būtinas savybes: išvaizdą, ūgį, aktorinių sugebėjimų (jos pusseserė aktorė Janina Matekonytė įkalbinėjo stoti į aktorinį).

Mokytojai P. Briedienei darbas su mokiniais ir suaugusiais dainininkais visada buvęs mielas ir brangus. Visai nesvarbu, kur dirbsi, vaikai visur geri, ir dainuoja jie taip, kaip juos moko vadovas – tokia muzikos mokytojos P. Briedienės darbo tiesa. (2010 m. kovo 9 d. „Biržiečių žodis“)

——-
Autorius: Palmira KERŠULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video