2024/05/19

 

Ligonių dieną – dvasininkų dėmesys sergantiems

Kupiškio ligoninėje minėta Pasaulinė ligonių diena.
Autorės nuotrauka

Vasario 11-oji – Pasaulinė ligonių diena. Ji praėjusį trečiadienį paminėta ir Kupiškio ligoninėje. Ligonius nuo ryto lankė Kupiškio parapijos kunigai, aukojo šv. Mišias. Pacientams ir medikams koncertavo ir vaidino Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Kupiškio filialo nariai.

Suvienijo malda

Šią dieną 1992 m. paskelbė popiežius Jonas Paulius II ir nuo to laiko ji minima krikščioniškose šalyse. Ligonių dienos tikslas – apmąstyti kančios prasmę, atkreipti visuomenės, sveikatos apsaugos darbuotojų dėmesį į ligonių poreikius, įsiklausyti į jų skausmą, nebūti abejingiems sergantiesiems, kenčiantiems.
Ne pirmą kartą Pasaulinė ligonių diena minėta ir Kupiškio ligoninėje. Įstaigos pacientus, čia besiglaudžiančius senelių namų gyventojus aplankė Kupiškio parapijos klebonas Mindaugas Kučinskas ir vikaras Justas Jasėnas. Dvasininkai klausė išpažinčių, dalijo šv. Komuniją.

Popiet visi rinkosi į ligoninės salę. Aukodami šv. Mišias parapijos kunigai ragino melstis už viso pasaulio ligonius ir juos slaugančius medikus.

Dekanas M. Kučinskas pamokslo metu pabrėžė, kad sergančio žmogaus liga nesutepa jo dvasios. „Nors kūnas yra ligotas, jūsų dvasia gali būti skaidri ir sveika. Sirgdamas tėvas Stanislovas sakė: „Nesusilituokite su pavargusiu kūnu, išlaikykite skrendančią dvasią.“ Ligonių kančios – labai galingos, jūs galite daug padaryti pasauliui ir bažnyčiai. Aukokite savo ligas ir kančias už savo artimųjų, viso pasaulio atsivertimą. Turėkite vilties, nepraraskite jos, semkitės jėgos iš Dievo. O šiandien pamirškite savo ligą, pabūkite džiaugsmingi, atsipalaiduokite“, – ligoniams linkėjo dekanas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video