2024/05/19

 

Darbo diena ant politinės statinės

Ne vienam rajono kandidatui į savivaldos rinkimus prireikė ir atostogų, kad galėtų tinkamai prisistatyti savo rinkėjams.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Prieš rinkimus kruta net akmuo. Kartais partijų reikalų atsiranda ir darbo metu. Ar tai netrukdo kandidatų pareigoms darbovietėje? Neseniai Kupiškio rajono ateinančių savivaldos rinkimų kandidatai viduryje savo darbo dienos išvyko į rinkimų debatus televizijoje. Žydruosiuose ekranuose buvo galima pamatyti ne vieną įstaigos vadovą, darbuotoją bei valstybės tarnautoją.

Gali išeiti atostogų

Iki savivaldos rinkimų liko dvi savaitės, o mūsų kandidatai dėlioja grafikus, kada susitikti su rinkėjais, kada apsilankyti viename ar kitame renginyje. Neseniai Kupiškio rajono politikai vyko filmuotis į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) organizuojamus debatus televizijoje. Darbo dienos metu diskutavo Darbo partijos, socialdemokratų, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei visuomeninio rinkimų komiteto „Kupiškio kraštą keiskime kartu“, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovai.

Savivaldos tarybų rinkimų įstatymas kandidatams, VRK paskelbus kandidatų sąrašus, ne ilgiau kaip 30 dienų jų rašytiniu prašymu suteikia teisę išeiti atostogų.
Įdomu, kiek iš beveik 200 mūsų pretendentų tapti Kupiškio rajono tarybos nariais jau atostogauja.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video