2024/05/19

 

Aikštėje pražydo inkilai

Penktadienio, vasario 13-osios, vidurdienį Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštė pasipuošė spalvingais inkilais. Taip į Kupiškio kultūros centro kvietimą įsijungti į pilietinę akciją „Skambanti Tėvynės giesmė“ Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti atsiliepė visos rajono mokyklos.

Moksleiviai tądien į aikštę sunešė pačių gamintus tautiškomis spalvomis išmargintus inkiliukus. Susirinkusiuosius šventės proga pasveikino Kultūros ir švietimo skyriaus, kultūros centro vadovai. Buvo akcentuota, kad Tėvynės meilė prasideda gimtųjų namų meile. Mokyklų atstovams padėkota už kūrybiškumą ir dalyvavimą. Kalbėjęs Lietuvos moksleivių parlamento atstovas, kupiškėnas gimnazistas Mantas Rauduvė, sakė, kad inkilas – tai gimtųjų namų simbolinė išraiška. Tegul žvelgdami į juos iš savo šalies išvykę piliečiai prisimena, kur yra tikrieji jų namai, ir kaip paukščiai pavasarį sugrįžta atgal.

Visi akcijos dalyviai nusifotografavo prie savo pačių darytų inkilų. Nuotrauka, kaip Kupiškio krašto mokiniai paminėjo Vasario 16-ąją, bus nusiųsta į Prezidentūrą.

Žvarboką akcijos dieną jos dalyvius sušildė ne tik spalvingi inkilai, kartu visų tautiečiams artėjančios šventės proga ištartas žodis „Sveikiname!“, bet ir aikštėje kultūros centro darbuotojų dalyta arbata su sausainiais.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video