2024/04/16

 

Mažuosius netrukus kvies į kūrybines dirbtuvėles

Suremontavus ir sutvarkius šalia klebonijos stovinčio pastato vidų netrukus čia galės rinktis ir įvairia kūrybine veikla užsiimti jaunos šeimos su savo atžalomis.
Autorės nuotrauka

Iš Kupiškyje atžalas auginančių jaunų tėvų dažnai išgirstame, kad veiklos, pramogų patiems mažiausiems stinga. Žinoma, daugelis lanko ikimokyklinio ugdymo įstaigas ir čia yra lavinami. Tačiau norėdami nuvesti vaikus į teatrą, kiną ar kitaip praleisti laisvalaikį tėveliai turi vykti į didesnius miestus. Kupiškėnei Vilmai Anikanovienei kilusi idėja, kaip turiningai leisti laiką su savo mažaisiais, netrukus taps realybe. Jaunas šeimas mielai sutiko priimti Kupiškio dekanato dekanas Mindaugas Kučinskas, pasiūlęs naudotis parapijos pastato tuščiais kambariais.

Pasiūlos beveik nėra

V. Anikanovienė – kupiškėnė. Kartu su vyru kurį laiką gyvenę sostinėje, prieš pusantrų metų jie grįžo į abiejų gimtąjį miestą. Sūnų auginanti šeima Vilniuje lankė įvairius užiėmimus vaikams. Tokių, kurie būtų skirti ikimokyklinukams, Vilma ėmė ieškoti ir Kupiškyje. Jaunai mamai pavyko rasti tik muzikinę veiklą patiems mažiausiems siūlančią mokyklėlę ir šokių pamokas vaikams nuo 4 metukų. „Jei kažko nori, ne visuomet reikia tikėtis, kad tai atsiras savaime. Kartais galima patiems įgyvendinti idėjas“, – tikino Vilma. Ji ėmėsi iniciatyvos burti panašių poreikių turinčias mamas.

Socialiniame tinkle „Facebook“ kupiškėnams tėveliams iniciatyvi jauna moteris paskelbė žinią, kviesdama drauge įkurti mažųjų kūrybines dirbtuvėles, kuriose vaikai galėtų žaisti, piešti, lipdyti, siūti lėles, verti karoliukus, velti vilną ir užsiimti kitokia juos dominančia veikla.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video