2024/04/19

 

Čiuožyklai prie gimnazijos koją pakišo orai

Praėjusį penktadienį Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos futbolo aikštelėje buvo tiesiama polietileno plėvelė būsimai čiuožyklai.
Autorės nuotrauka

Skeptikai galvomis kraipo, kad Lauryno Stuokos-Gucevičiaus mokyklos futbolo aikštelėje šiomis dienomis buvo sumanyta lieti čiuožyklą. Baigiantis žiemai gal vertėtų dviračiais pradėti rūpintis. Kiti tokia iniciatyva labai džiaugėsi ir troško, kad tik orai būtų palankūs kupiškėnų jaunimui, o gal ir vyresnio amžiaus žmonėms nors kelias savaitėles pasidžiaugti tuo ledu.
Kiek pastangų ir pinigų kainuotų čiuožyklos įrengimas, ar realu ateityje Kupiškyje įrengti nors nedidelę čiuožyklėlę, kuri būtų nepriklausoma nuo gamtos kaprizų?


Paklojo plėvelę

Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos direktorius Virgilijus Žilinskas, kalbintas praėjusį penktadienį, sakė, kad iniciatyvos mokyklos futbolo aikštelėje įrengti čiuožyklą ėmėsi Savivaldybės administracija. Gimnazijos vadovybė tam pritarusi. Tokia mintis sklandė ir ankstesniais metais, bet dėl permainingų orų vis jos būdavo atsisakoma. Šiemet tam ryžtasi tik dabar. Sinoptikai lyg ir pranašauja, kad nedidelis šaltukas gali artimiausiomis savaitėmis išsilaikyti. Svarbiausia, kad jis labiau spusteltų nors vieną dieną, kad čiuožyklos paviršius gerai sustingtų.

Pirmadienį direktorius jau apgailestavo, kad sinoptikų prognozės, kad bus per 10 laipsnių šalčio, neišsipildė, ir toliau pranašaujami švelnesni orai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video