2024/05/19

 

„Dominari“ jau žada naujas darbo vietas

Minkštus baldus gaminančios bendrovės „Dominari“ logistikos direktorius Ruslanas Mikolaitis susitiko su Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos vadovais ir aptarė reikalingų specialistų rengimo galimybes.
Autorės nuotrauka

Apie UAB „Dominari“ ketinimus ateiti į Kupiškį šnekama jau seniai. Trečiadienį Kupiškyje viešėjo baldus ir čiužinius gaminančios bendrovės atstovas Ruslanas Mikolaitis. Svečias susitiko su Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos bei darbo biržos vadovais. Susitikimų tikslas – aptarti reikalingų specialistų rengimo perspektyvas mūsų mieste.

Tęsia planus Kupiškyje

Bendrovės logistikos direktorius R. Mikolaitis kartu su meru Jonu Jaručiu pirmiausia apsilankė Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje. Su jos vadovais diskutuota, kokios yra realios galimybės rengti specialistus, galėsiančius dirbti šioje įmonėje Kupiškyje.

R. Mikolaitis pristatė UAB „Dominari“ veiklą. Minkštų baldų – sofų, lovų, čiužinių gamyba užsiimančioje bendrovėje dirba apie 1100 darbuotojų. Kaimyniniame Panevėžyje – apie 700–750 žmonių. „Dominari“ įmonė veiklą vykdo ir kituose šalies miestuose – Širvintose, Marijampolėje, turi padalinį Estijoje.

Šiuo metu „Dominari“ įmonių grupė planuoja plėtrą Kupiškyje. Čia žadama statyti du naujus pastatus. „Pernai išsinuomojome du sklypus, kur ketiname statyti keletą gamybinės-komercinės paskirties pastatų. Jau pradėtas pirmojo pastato Krantinės gatvėje projektavimas. Jo pabaiga numatoma apie vasaros vidurį. Tuomet planuojama ir statybos pradžia. Panevėžyje šiuo metu statome apie 50 tūkst. kv. metrų gamybines patalpas. Prie jų prijungti apie 5 tūkst. kv. metrų baldų gamyklą Kupiškyje nebūtų sudėtinga“, – sakė bendrovės logistikos direktorius.

Jo teigimu, Kupiškyje planuojama įkurti apie 150–160 naujų darbo vietų. Pirmiausia dirbtų viena pamaina – apie 70–80 žmonių. Daugiausia ketinama įdarbinti baldų surinkėjų, tačiau įmonei reikalingi ir baldų užvalkalų siuvėjai. „Vienas iš mūsų planų yra bendradarbiauti su Kupiškio technologijos ir verslo mokykla. Galėtume sudaryti sąlygas būsimiems specialistams atlikti praktiką įmonėje, gamybos technologai, meistrai teiktų konsultacijas. Vėliau galėtume įdarbinti parengtus baldžius ir siuvėjus“, – kalbėjo „Dominari“ atstovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video