2024/04/26

 

Skapiškėnai susigrąžins autobusų stotelę

Viešasis transportas gyventojams vis mažiau reikalingas, tačiau žmonės dar rūpinasi, kad autobusų stotelės būtų jiems patogios.
Autorės nuotrauka

Prieš metus Skapiškio miestelyje perkelta autobusų stotelė pavasariop bus grąžinta į senąją vietą. Nors dabartinė pastatyta pagal kelių eismo taisyklių reikalavimus, skapiškėnams ji iki šiol netiko dėl vietos, trūko pastogės lietingomis dienomis.

Kam ta reforma?

„Skapiškio miestelyje yra autobusų stotelė, autobusų eismo tvarkaraštis, aikštelė autobusams manevruoti, apsisukti. Yra perėja skersai gatvę ties stotele, automobilius stabdantis pakilimas, aikštę ir stotelę apšviečiantis elektros stulpas. Rodos, viskas labai gerai. Bet vieną dieną kažkam šovė į galvą reformų idėja. Visur vyksta reformos, kad gyventojams būtų patogiau. Kodėl Skapiškis turi atsilikti? Ir buvo perkeltas autobusų sustojimo ženklas į aikštę“, – laišką į „Kupiškėnų minčių“ redakciją atsiuntė prisistatyti nepanorusi Skapiškio gyventoja.

Jos teigimu, po pokyčių prasidėjo gyventojų vargai: vieni autobuso laukia naujoje stotelėje, kiti – senojoje. O autobusas net nežinia, kurioje sustos. Tad žmonės bėgioja per gatvę gaudydami viešąjį transportą.
Be to, skapiškėnai autobusų priversti laukti ir lietuje – mat naujoji stotelė be stogo.
„Kam naudinga ši reforma?“ – piktinasi laiško autorė.

Mirksta lietuje

Jai pritarė ir Skapiškio bendruomenės pirmininkė Roma Bugailiškienė. Pasak moters, gyventojams iš tiesų nepatinka prieš metus atlikta miestelio kelio dalies rekonstrukcija ir perkelta autobusų stotelė.
Pirmininkė ir pati ruošėsi rašyti raštą atsakingiems specialistams, kad būtų ištaisytas šis nepatogumas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video